Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
Liivate eli gelatiini on proteiinista koostuva ruoka-aine, jota valmistetaan naudan tai sian nahasta, aivoista, luista, suolista ja jänteistä pitkään keittämällä. Ulkoisilta ominaisuuksiltaan puhdas liivate on kiinteää ja haurasta, läpikuultavaa tai kellertävää, lähestulkoon hajutonta ja mautonta ainetta. Kotikäytössä liivate on ohuita levyjä tai jauhetta. Se liotetaan kylmässä vedessä, jossa se turpoaa, ja liuotetaan sitten kuumaan nesteeseen, jossa se muodostaa kolloidisen liuoksen. Jäähtyessään liivate jähmettyy.
Samoja aineita siis siin, kuin jos ite tekee esim. aladoopii sianpääst, se hyytyy, koska siin niit luit sun muit, vahinko vaan et en enää voi tehä ns. sianpääsylttyy, kun en saa mistää sianpäätä ostaa, murrr... (kiitos EU)
Lähteet:
Wiki (se alkuosuus)
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
www.talka.fi/content/view/66/148/
fi.wikipedia.org/wiki/Liivate
Ilmoita asiaton vastaus
fi.wikipedia.org/wiki/Liivate
Täältä selviää kaikki liivatteesta.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.