Kun Tallinnan kaunis vanhakaupunki on nähty, kannattaa suunnata myös muualle Viroon - tekemistä koko perheelle löytyy paljon. Kuva: © Natallia Khlapushyna | Dreamstime.com
Kun Tallinnan kaunis vanhakaupunki on nähty, kannattaa suunnata myös muualle Viroon - tekemistä koko perheelle löytyy paljon. Kuva: © Natallia Khlapushyna | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Viro tarjoaa paljon tekemistä myös lapsiperheille

Virosta löytyy paljon tekemistä koko perheelle. 

Viro tarjoaa muutakin kuin käynnin Tallinnan vanhassakaupungissa ja syönnin ravintolassa ennen laivalle palaamista. Varsinkin lapsiperheille Viro voi olla hyvä ja helppo kohde viettää viikonloppua, sillä tekemistä ja tutkittavaa löytyy pidemmäksikin aikaa.

Lottemaan teemapuisto tarjoaa yli sata kohdetta, teemataloja sekä ravintoloita, joiden menut on suunniteltu lapsia silmällä pitäen. Se on Baltian suurin teemapuisto, josta löytyy uimaranta sekä Keksijäkylä, joka on tuttu Lotta-elokuvista.

Lottemaa sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Pärnusta, joten se on erinomainen käyntikohde kesällä.

Tallinnan Kalamajassa sijaitseva Lentosatama on hauska ja mielenkiintoinen käyntikohde koko perheelle. Kuva: © Bright | Dreamstime.com
Tallinnan Kalamajassa sijaitseva Lentosatama on hauska ja mielenkiintoinen käyntikohde koko perheelle. Kuva: © Bright | Dreamstime.com

Historiallisten vesilentokoneiden hallit Lentosatamassa, eli Viron merimuseossa, ovat mainio käyntikohde suurista koneista kiinnostuneille. Näytteillä on n. 200 esinettä, mm. sukellusvene Lembit, jäänmurtaja Suur Töll ja paljon muuta. Lapsille tarjolla on kuvausta naamiaisasuissa, suuri akvaario, simulaattoreita ja maailmanympärysmatka Keltaisella sukellusveneellä.

Lentosatama sijaitsee Kalamajan kaupunginosassa Tallinnassa, joten sinne pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä.

Tiedekeskus AHHAA Tartossa tarjoilee tutkittavaa ja seikkailun tuntua tieteen keinoin. Useat paikan näyttelyt ovat interaktiivisia, ja näin kaikkea voi kokeilla itse. Planetaario, koululaboratorio, tiedeteatteri; paikalla on jopa 4D-elokuvateatteri. AHHAA on hyvä käyntikohde tekemisestä ja tutkimisesta kiinnostuneille; yhteen käyntiin kannattaa varata noin kolme tuntia.

Saman päivän AHHAA rannekelipulla saa myös AURA-vesikeskuksen lipusta 20% alennusta.

Kadriorgin lastenmuseo on suunniteltu ja suunnattu nimenomaan lapsille. Kadriorgin puistossa Tallinnassa sijaitseva museo sisältää rakennuksen sekä ympäröivän puiston, ja sen nykyinen teema on ystävä. Museon kohderyhmä ovat 3-11 -vuotiaat lapset. Paikalla lapsilla on mahdollisuus oppia ja saada uusia elämyksiä työ- ja askarteluhuoneissa.

Talossa on myös kahvila, ja museo tarjoaa hyvän hengähdystauon vanhemmille kaupungissa vieraillessa.

Alutagusen seikkailupuisto sijaitsee Ida-Virumaalla, Kurtnan järvialueella. Siksi se onkin hyvä kesäinen pysähdyspaikka lapsiperheille. Seikkailupuistossa on 5 eri vaikeusasteista seikkailurataa, joten haastetta riittää myös vanhemmille.

Radoilla on 22 jännittävää tehtävää sekä ympäri vuoden auki oleva tubing-rata. Alueelta löytyy myös Viron pisimmät köysiradat - järven yli voi liitää 400 tai 220 metrin matkan. Lasten radalle pääsevät seikkailemaan vähintään 110 cm pitkät vierailijat.

Lisää vinkkejä lasten kanssa lomailuun Virossa löydät täältä.

Lähde: visitestonia.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.