Matkailu koiran kanssa onnistuu mukavasti, kunhan reissu suunnitellaan hyvin jo etukäteen.
Matkailu koiran kanssa onnistuu mukavasti, kunhan reissu suunnitellaan hyvin jo etukäteen.

Vinkkejä automatkailuun koiran kanssa

Kesä on edessä ja mahtava autoreissu kohti lomaa siintää jo horisontissa. Perheen parasta ystävää ei tarvitse jättää omalla autolla matkatessa kotiin, vaan karvakaveri kulkee helposti mukana koko loman ajan pienellä suunnittelulla.

Käynti eläinlääkärillä ennen reissua on paras tapa pitää huolta koirasta. Tarkista madotukset sekä rokotukset, ja pidä huoli että matkustettaessa toiseen maahan kohdemaan rokotusvaatimukset on täytetty.

Pakkaa mukaan rokotuskortti, sekä passi jos koiralla tällainen on. Etsi samalla hyvän eläinlääkärin tiedot määränpäästä, varmuuden vuoksi. Toisinaan paluu Suomeen vaatii koiralta myös käynnin eläinlääkärillä maasta riippuen.

Suunnittele matkalle tarpeeksi pysähdyksiä. Nyt ei kannata ajaa tukka putkella - koira vaatii ulkoilutaukoja ja mahdollisuuksia liikkumiseen. Suunnittele reitti niin, että voit pitää 15-30 minuutin tauon ainakin joka neljäs tunti. Vielä parempi, jos etsit lemmikkiystävällisiä taukokohteita, kuten ravintoloita ja kahviloita - myös koirapuisto on hyvä valinta.

Varaa koiraystävälliset majoituspaikat. Tämä on tietenkin itsestään selvää, mutta jopa leirintäpaikoilla voi olla rajoituksia lemmikkien suhteen. Ilmoita aina etukäteen koiran saapumisesta varauksen yhteydessä, ja varaudu lisämaksuihin. Etsi lähistöltä etukäteen sopiva puisto tai koira-aitaus ulkoiluille.

Jos olette matkalla paikkaan, jossa joudutte jättämään koiran yksin - esimerkiksi häät - pidä huoli että koiralla on hoitaja. Tuntemattomaan paikkaan kuten hotellihuoneeseen yksin jätetty koira ei tunne oloaan rentoutuneeksi, ja tämä aiheuttaa turhaa stressiä. Hanki hoitaja tai paikka koirien päiväkodista poissaolon ajanksi; varsinkin ulkomailla matkustettaessa näitä palveluja on usein hyvin tarjolla.

Pakkaa myös koiralle. Pistä koiran tavarat erilliseen laukkuun, jotta ne ovat helposti saatavilla. Kohteesta riippuen listalle voi kuulua ruokaa ja ruoka- sekä vesikulho, vettä, leluja, lääkkeet, nukkuma-alusta, lämmin vaate koirasta ja kohteesta riippuen, harja, punkkipinsetit, kakkapusseja ja oma lelu.

Tärkeintä on, että koiralla on mukava ja turvallinen olo, hänelle rakkaat ihmiset ovat mukana sekä rutiinit pysyvät säännöllisinä. Tämä tarkoittaa samojen aikojen noudattamista, vaikka olisitte reissun päällä - ruoka-ajat sekä lenkit pitävät koiran tyytyväisenä, vaikka maisemat vaihtuisivatkin.

Lähde: Cesarsway.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.