Yksin matkustaminen voi tuntua välillä haastavalta, mutta toisaalta ihanalta ja vapauttavalta.
Yksin matkustaminen voi tuntua välillä haastavalta, mutta toisaalta ihanalta ja vapauttavalta.
· Skye Borg

Viisi vinkkiä yksin matkustavalle: mitä sooloreissaajan kannattaa kokeilla matkalla?

Soolomatkailu on ihanaa, avartavaa, mutta välillä myös haastavaa. Tässä viisi vinkkiä, miten saat reissustasi antoisamman.

Yksin reissaaminen on haastavaa ja ihanaa. Vastaan tulee tilanteita joihin ei yksinkertaisesti ole varautunut, ja niistä pitäisi selvitä yksin. Samalla reissulla tulee onnistumisia, ja pieniä epätoivon hetkiä. Parasta on kuitenkin vapaus - voit valita kohteesi itse, päättää kierrätkö museoita vai vietätkö päivän rannalla maaten. Valinta on yksin sinun.

Mitkä jutut ovat sellaisia, jotka yksin matkustavan kannattaisi ehdottomasti kokea? Tässä viisi vinkkiä, jotka tekevät reissusta varmasti antoisan.

Opettele katselemaan ihmisiä. Nauttimaan ihmisten elämästä ympärilläsi ja näiden tarjoamasta täysin ilmaisesta viihteestä. Parhaimmillaan tätä ihmisbongausta voi harrastaa istumalla katukahvilassa tai ikkunan ääressä ravintolassa; samalla voit oppia uusia asioita maan kulttuurista sekä tyylistä. Istu, rentoudu, ota kuppi kahvia ja nauti ympärillä pyörivästä elävästä elämästä.

Vaikka vieraille ihmisille puhuminen voi tuntua haasteelliselta, koita tavata paikallisia. Kysy tutuiltasi tuntevatko he ketään kohdemaassasi. Tai kysäise kahvilassa nähtävyyksistä viereisestä pöydästä, juttele torimyyjän kanssa tai vaihda edes pari sanaa hotellin respan kanssa ja pyydä vinkkejä mukavista käyntikohteista.

Välillä voit laittaa kännykän pois. Suojamuurina toimiva teknologia auttaa löytämään perille, ja hyvä niin. Mutta välillä on parasta laittaa digitaalinen kartta pois ja katsoa missä itse asiassa olet. Kiertele aluetta tietämättä minne olet tarkalleen menossa, ihastele maisemia ja eksy hieman - yksinmatkustamisessakin saa olla seikkailun makua.

Löydä itsellesi sopivin ympäristö. Sooloreissaamisessa voit tehdä mitä itse haluat. Luonnosta nauttiaksesi ei tarvitse suunnata kiipeilemään vuorenrinteitä tuntikausiksi, vaan luonnosta voi nauttia vaikka vuokraamalla citypyörän ja ajamalla puistoon muutamaksi tunniksi. Etsi urbaani kävelypolku tai vieraile kasvitieteellisessä puutarhassa, seikkailun laajuus on itsesi päätettävissä.

Osallistu tunnille lempiharrastuksesi parissa. Hyvä tapa tutustua paikallisiin ja viettää aikaa tutussa ympäristössä on ottaa harrastuksesi “tien päälle”. Käy joogatunnilla uudessa kaupungissa, osallistu kokkauskurssille, juokse pitkin uuden kaupungin katuja juoksuporukassa tai osallistu valokuvauskurssille täysin uusissa maisemissa.

Lähde: Travel & Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.