Piazza Maggiore, Bologna, Italia
Piazza Maggiore, Bologna, Italia

Viisi vähemmän tunnettua - mutta erinomaista - kohdetta kaupunkilomalle Euroopassa

Tuntuuko että Pariisi, Berliini, Lontoo ja Rooma on jo koettu useampaan kertaan? Lyhyt kaupunkiloma kiinnostaisi, mutta samalla olisi mukava suunnata vaihteeksi jonnekin täysin uuteen kaupunkiin? Tässä viisi erinomaista vaihtoehtoa tutuille kohteille.

Girona, Espanja

Girona, Espanja
Girona, Espanja

Tunnin ajomatkan päässä kauniista Costa Bravasta sijaitsee houkutteleva Girona. Kun Barcelona kuhisee turisteja, on tämä kaupunki huomattavasti rauhallisempi. Kaupunkikuva on yhdistelmä modernia sekä vanhaa, hurmaavat pienet kadut houkuttelevat iltakävelylle. Kaupungissa on tarjolla korkeatasoisia ravintoloita ja baareja, espanjalaiset ovat valinneet kaupungin usein maan halutuimmaksi asuinpaikaksi, ja sitä pidetään Espanjan vauraimpana.

Bologna, Italia

Bologna, Italia
Bologna, Italia

Pohjois-Italiassa sijaitseva Bologna on kenties tunnetuin ruoastaan. Jos herkkusuiden ja kulinaristien pitäisi suunnata johonkin italialaiseen kaupunkiin, Bologna olisi ehdoton ykköskohde. Yliopistokaupunki on täynnä pieniä trattorioita kaikissa hintaluokissa. Kaupunkikuvaa värittävät uskonnollinen arkkitehtuuri ja kaduille tursuavat terassit käsi kädessä.

Dubrovnik, Kroatia

Dubrovnik, Kroatia
Dubrovnik, Kroatia

Kaupunki on tullut entistä tutummaksi ihmisille HBO:n Game of Thrones-sarjan myötä. Mutta punertavat tiilikatot ja kirkkaansininen meri ovat näkemisen arvoisia muutenkin. Vanhankaupungin ravintolat houkuttelevat rentoon illanviettoon ja Srd-vuorelle voi matkustaa köysivaunulla. Kaupunki huokuu historiaa, mutta tarjoaa erinomaisen valikoiman ravintoloita, baareja sekä nähtävyyksiä pidemmäksikin viikonlopuksi.

Marseille, Ranska

Marseille, Ranska
Marseille, Ranska

Etelä-Ranskassa hyvän ilmaston lisäksi matkailijaa hemmottelee Marseillen omalaatuinen tunnelma. Kaupungin vanhin osa, Quartier du Panier, on täynnä kahviloita ja kauppoja sekä taidegallerioita. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat useat historialliset kohteet kuten komea uusbysanttilaiseen tyyliin rakennettu Notre-Dame da la Garde. Kaupunki tarjoaa hotelleja ja ravintoloita kaikkiin makuihin, ja on hurmaava kesäkohde ranskalaista tunnelmaa etsiville.

Brno, Tsekki

Brno, Tsekki
Brno, Tsekki

Jos Praha on jo käyty, kannattaa suunnata vähemmän tunnettuun Brnon kaupunkiin. Sen tärkein nähtävyys on barokkityylinen Pietarin ja Paavalin katedraali, mutta muutakin kiinnostavaa on kaupungissa tarjolla. Moravian Karst on luolasto, joka sisältää yli tuhat maanalaista luolaa ja rotkoa. Museo- ja galleriatarjonta on monipuolista, mutta kaupunkiin vetää myös erinomainen ja halpa ruoka sekä juoma.

Lähde: The Guardian, Kuvat: Dreamstime

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.