Matkailu on suosittu tapa kuluttaa veronpalautukset.
Matkailu on suosittu tapa kuluttaa veronpalautukset.

Veronpalautukset kuluvat usein matkusteluun

Veronpalausten osoite tuntuu olevan usein seuraava matka.

Se miten kukin veronpalautuksensa kuluttaa voi vaihdella suuresti. Yhdysvaltalaisen matkailusivuston tekemän kyselyn mukaan suuri osa ihmisistä suunnittelee käyttävänsä osan tai kaiken takaisin tulevan rahan matkusteluun. Tuntuukin, että rahat halutaan käyttää muistoihin ja elämyksiin, eikä niinkään välttämättömiin hankintoihin tai säästöihin.

Raportin mukaan 16% vastaajista haluaa käyttää koko palautuksen matkusteluun, kun taas peräti 28% aikoo käyttää osan veronpalautuksistaan reissaamiseen. Seitsemän prosenttia pohtii osan käyttämistä matkoihin, joten peräti 51% vastaajista on suuntaamassa matkalaukku kourassa pois kotoa kun rahat kilahtavat tilille. Tutkimuksen otanta oli melko suppea, kyselyyn vastanneita oli noin 700.

Yhdysvaltalaisen verokarhun keskimääräinen palautus on n. $3 000 (n. 2 800€). Suomessa vuoden 2015 veronpalautukset olivat maltillisemmat, keskimäärin palautusta saatiin n. 657 €, ja palautuksia maksettiin 3,6 miljoonalle henkilölle.

Jo suomalaisellakin keskimääräisellä palautuksella viettää helposti ihanan pitkän viikonlopun Euroopassa. Ainakin se kuulostaa ihanammalta kuin turhan tavaran ostaminen nurkkiin pölyttymään, sillä elämykset ja kokemukset ovat ikuisia.

Lähde: msn.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.