Dubain Palmusaari pääsee oikeuksiinsa yläilmoista. Kuva: Dreamstime
Dubain Palmusaari pääsee oikeuksiinsa yläilmoista. Kuva: Dreamstime

Vauhdin hurmaa! Adrenaliiniaddiktien Dubai

Dubai on mielikuvituksellinen matkakohde rakennettuine saarineen, pilvenpiirtäjineen ja valtavine viihdekeskuksineen. Viime vuosina siitä on kasvanut myös adrenaliinia himoitsevien hurjapäiden suosikkikohde.

Dubain henkeäsalpaavat harrastusmahdollisuudet houkuttelevat niin emiraateissa vierailevia kymmeniä miljoonia turisteja kuin paikallisiakin - kruununprinssiä myöten.

Palmun muotoon rakennetut saaret Dubain edustalla pääsevät oikeuksiinsa ylhäältä päin katsottuna. SkyDive Dubai tarjoaa tähän mahdollisuuden esimerkiksi laskuvarjohyppyjen kautta. Ja tokihan hyppy myös ikuistetaan kameralla! Dubain sataman läheisyydessä päämajaansa pitävä yritys tarjoaa monentasoisia hyppykokemuksia aloittelijoiden tandem-hypyistä kokeneempien harrastajien vaihtoehtoihin.

Vauhdin hurmaa pääsee kokemaan myös rakettirepun avulla, joskaan ei yhtä korkealle kuin laskuvarjohypyn tapauksessa. Adventure Leisure Tourism tarjoaa mahdollisuuden kokeilla rakettimoottorilla varustettua lautaa, jolla voi nousta noin 10 metrin korkeuteen tai jonka avulla voi sukeltaa veteen delfiinin lailla.

Niille, jotka mieluummin katselevat maisemia jonkin lentohärvelin kyydistä, samainen SkyDive Dubai tarjoaa esittelylentoja kaksipaikkaisella gyrokopterilla. Gyrokopteri on hieman helikopteria muistuttava lentokone, josta on läpinäkyvän kuomun vuoksi erinomainen näkyvyys.

Vielä gyrokopteriakin rauhallisempaan menoon tarjolla on kuumailmapallolentoja aavikon yllä. Näitä lentoja järjestetään vain puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta ja ne tarjoavat kuvankauniita maisemia.

Lähde: Visit Dubai, Travel + Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.