Uusi Länsiterminaali 2 on avattu
Uusi Länsiterminaali 2 on avattu

Uusi Länsiterminaali 2 on avattu

Helsingin Länsisataman Länsiterminaali 2 avattiin maanantaina 27.2. matkustajien käyttöön. Samalla molempien Tallinkin pikalaivojen, Megastarin ja Starin, matkustajat siirtyvät käyttämään Länsiterminaali 2:ta.

Länsiterminaali 2 on suunniteltu palvelemaan erityisesti nopeaa reittiliikennettä ja sen 6–7 miljoonaa vuosittaista matkustajaa.

Raitiovaunulla pääsee nyt aivan T2:den ovien eteen ja avarassa terminaalissa on helppo liikkua, laivojen liikkeet ja sijainnin voi havaita lähtöaulan lasiseinien läpi koko ajan. Kävelymatkat laivoihin ovat lyhyet ja autolla matkaan lähteviä palvelee nopea lähtöselvitys.

Uuden terminaalin suunnittelussa on huomioitu mahdollisimman hyvin matkustamisen mukavuus, laivaliikenteen tarpeet sekä erilaiset ympäristönäkökohdat.

Maanantaista 27.2.2017 alkaen Tallinkin Megastarin ja Starin matkustajat alkavat käyttää Helsingin Länsisatamassa uutta terminaalia, Länsiterminaali 2:ta (T2).

"Olemme erittäin iloisia, että Tallinkin pikalaivojen matkustajat saavat tässä uudessa ja modernissa terminaalissa erinomaisen alun tai päätöksen laivamatkalleen. Terminaali on todella avara ja sijaitsee käytännössä aivan saapuvien ja lähtevien pikalaivojemme vieressä. Enää ei siis ole pitkiä kävelymatkoja, vaan kauniit näkymät ja nopea yhteys", iloitsee Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Koska Helsingin Länsisatamassa on nyt kaksi terminaalia, T1 ja T2, matkustajien toivotaan tarkistavan oma lähtöterminaalinsa ennen satamaan saapumista.

Länsiterminaali 1 (T1) palvelee jatkossakin Helsinki−Tallinna-reitillä liikennöivän risteilylaiva Europan matkustajia.

Kesäkuussa 2017 myös Eckerö Linen MS Finlandia siirtyy käyttämään Terminaali 2:ta.

Lähde: Helsingin Satama, TallinkSilja Kuva: Helsingin Satama

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.