Unohda kirkko tai maistraatti, naimisiin voi mennä mitä erikoisimmissa paikoissa

Ulkomailla naimisiin meneminen ei ole enää uusi ilmiö. Pariskunnat menevät naimisiin Thaimaan hiekkarannoilla, hyppäävät lentokoneesta, vannovat valat sukellusreissulla -  ja häämatka tulee toteutettua samalla vaivalla. Tämän vuoksi jotkut pariskunnat haluavat tehdä häistään entistä ikimuistoisemmat.

Tässä viisi erilaista kohdetta, jotka joko kauneutensa tai outoutensa vuoksi tekevät häistä unohtumattomat.

Wieliczkan suolakaivos, Puola

Wieliczkan suolakaivos, Puola
Wieliczkan suolakaivos, Puola

Maustetta häihin saa pitämällä vihkitilaisuuden tai koko juhlan, maanalaisissa kammioissa jotka sijaitsevat Wieliczkan kaupungissa. Wieliczka Salt Mine, entinen suolakaivos tarjoaa tilat jopa suurelle hääjoukolle, ja vihkiminen voi tapahtua valtavassa St. Kingan kappelissa tai kodikkaammassa St. Johnin kappelissa. Suolakaivos tarjoaa myös majoituksen, jolloin vieraat voivat yöpyä huoneissa jotka sijaitsevat 120 metriä maanpinnan alapuolella.

Hobbiton, Uusi-Seelanti

Hobbiton, Uusi-Seelanti
Hobbiton, Uusi-Seelanti

Sormuksilla on astetta suurempi rooli, jos häät pidetään Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian maisemissa. Hobbiton, pieni farmimainen kollektiivi, on toiminut lavasteina Konnulle ja se on edelleen toiminnassa. Puutarhassa voi olla shampanja-tarjoilu ja pitää vastaanoton Green Dragon Inn-baarissa. Ruokana on tietenkin hobitti-ystävällistä ruokaa, kuten uusi-seelantilaista lammasta ja kinkkua.

The Cyclone, Coney Island, Yhdysvallat

The Cyclone, Coney Island, Yhdysvallat
The Cyclone, Coney Island, Yhdysvallat

Hurjapäille on tarjolla hiekkarannan lisäksi vuoristoratakyyti. Coney Islandilla, New Yorkissa, sijaitseva The Cyclone tarjoaa budjetistaan tarkalle vihkiparille edullisen tilaisuuden ottaa avioliiton ensimmäiset askeleet vauhdilla. Romanttinen hiekkaranta on vain metrien päässä, ja hääseurue pääsee yksityiselle ajelulle. Ajelu pitää varata etukäteen, ja kyytiin mahtuu enintään 24 ihmistä. Seremoniat pidetään aina ennen klo 12, jolloin kohde aukeaa yleisölle.

Carnglaze Cavernsin maanalainen luola, Iso-Britannia

Cornwall, Iso-Britannia
Cornwall, Iso-Britannia

Cornwallin kauniilla seudulla sijaitsee maanalainen luola Carnglaze Caverns sekä järvi, joka tarjoaa unohtumattoman kokemuksen juhlakansalle. Vihkipari sekä vieraat kuljetetaan luolaan soutuveneillä, uiminen ei ole tarpeen.

Kiitos brittien laivaston, juhlat voidaan pitää lähistöllä sijaitsevassa Rum Store -luolassa, jonne laivasto varastoi elintärkeän rommin toisen maailmansodan aikana.

Vedenalainen kappeli, Bora Bora

Bora Bora
Bora Bora

Jos ajatus sukelluskypärästä on sinusta romanttinen, voi vedenalainen kappeli Ranskan Polynesiassa olla sinun juttusi. Vihkiparit voivat pukeutua valkoisiin märkäpukuihin ja he tapaavat laguunin uumenissa sukeltavan papin joka toimittaa vihkimisen. Itse seremonia tapahtuu noin 40 metrin syvyydessä: pariskunta vannoo valansa, vaihtaa sormuksia, allekirjoittaa todistuksen ja kaikki tämä kuvataan videolle. Matkaan mahtuu myös neljä ystävää näin halutessa.

Lisää erikoisia hääkohteita löydät täältä.

Lähde: Travel and Leisure, Kuvat: Dreamstime

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.