Uusi-Seelanti on turvallisin maa ja yksi maailman helpostilähestyttävimmistä matkakohteista. Kuva: Dmitrii Pichugin | Dreamstime.com
Uusi-Seelanti on turvallisin maa ja yksi maailman helpostilähestyttävimmistä matkakohteista. Kuva: Dmitrii Pichugin | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Suuntana seikkailu? Maailman 20 parasta maata yksin matkaaville

Nykyisin moni matkailee yksin ja soolomatkailun suosio on ollut kasvussa etenkin naisten keskuudessa. Moni lähtee matkalle itsekseen etsimään henkistä kasvua ja haastamaan itseään seikkailuun, astumaan arjen mukavuusalueen ulkopuolelle.

Yksin matkustaessa on vapaa toisten asettamista aikatauluista ja velvoitteista, mutta samalla matkan turvallisuushaasteet kasvavat, sillä yksin liikkuva ihminen on esimerkiksi rikollisille helpompi kohde kuin kaksin tai ryhmässä liikkuva. Yksin matkatessa matkakohteen turvallisuus on siis erityisen huomionarvoinen asia. Pelkkä turvallisuus ei kuitenkaan tee matkakohteesta yksiselitteisesti hyvää.

Travel + Leisure -matkalehti teki tutkimuksen maailman maiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista yksinmatkaavien näkökulmasta. Tutkimuksessa yhdistettiin dataa kahdesta globaalista tutkimuksesta: 162 maan turvallisuutta listaava Global Peace Index sekä ympäristöasioita ja asukkaiden hyvinvointia 151 maassa tutkiva Happy Planet Index. Tulokseksi lehti sai 20 maata, joiden turvallisuus ja asukkaiden onnellisuus ovat keskimäärin hyvällä mallilla.

Tutkimuksen ykkönen ei ole yllätys, sillä maantieteellisestä syrjäisyydestään huolimatta Uusi-Seelanti on tunnetusti yksi maailman helpostilähestyttävimpiä matkakohteita. Kakkosena listalla on Uuden-Seelannin pohjoinen vastine eli Norja ja kolmanneksi huipulle kipuaa Sveitsi.

Eurooppa nousee tutkimuksessa korkealle, mutta soolomatkailua suunnittelevan ei kannata tyytyä pelkkään Eurooppaan. Heti neljäntenä listalla on nimittäin pikkuruinen Costa Rica, jota pidetään maailman onnellisimpana maana. Myös useat Kaakkois-Aasian maat yltävät kahdenkymmenen parhaan maan joukkoon.

Suomi löytyy tutkimuksesta sijalta 13, minkä se jakaa Kanadan ja Laosin kanssa. Suomen ja Kanadan sijoitukset turvallisuusasteikolla ovat korkeita, mutta onnellisuudessa meillä pohjoisen asukkailla taitaisi olla parantamisen varaa. Maailman turvallisin maa, Islanti, on nimittäin listasijoituksella 19. Senkään sijoitus onnellisuusasteikolla ei päätä huimaa.

Koko 20 maan listauksen perusteluineen löydät täältä.

Lähde: Travel + Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.