The Dark Hedges on pyökkipuilla reunustettu kaunis tienpätkä.
The Dark Hedges on pyökkipuilla reunustettu kaunis tienpätkä.
· Napsun toimitus

Pohjois-Irlannin kuvatuin kohde saattaa olla yllätys

Pohjois-Irlannin kuvatuin kohde, The Dark Hedges, on lyhyt mutta erittäin kaunis tienpätkä.

Pohjois-Irlannin kuvatuin kohde on ehkä hieman yllättäen The Dark Hedges. Periaatteessa se on pelkästään pieni tienpätkä, jota ympäröivät niityt. Kuitenkin se on houkutellut valokuvaajia, taidemaalareita ja turisteja jo vuosikymmenien ajan.

Dark Hedges löytyy hiljaiselta tieltä läheltä Ballymoneyn kylää Antrimin kunnasta. Noin vuonna 1775 Stuartin perhe rakensi talon nimeltä Gracehill House ja istutti yli 150 pyökkipuuta tien varteen. Tarkoituksena oli tarjota tulijoille mahtavan näköinen kuja, joka johtaa talolle.

Puut ovat saaneet kasvaa jo lähes 250 vuotta.
Puut ovat saaneet kasvaa jo lähes 250 vuotta.

Kaksi vuosisataa myöhemmin puista on tullut lumoava ja kuvattu kohde, jota on käytetty jopa Game of Thrones tv-sarjan kuvauspaikkana. Pyökkipuut kaartuvat tien ylle ja luovat ainutlaatuisen maiseman tulijoille.

Näkymä on lumoavan kaunis auringonnousun ja -laskun aikaan.
Näkymä on lumoavan kaunis auringonnousun ja -laskun aikaan.

Saadaksesi parhaan kokemuksen kannattaa saapua aikaisin, ennen turistibussien saapumista. Parhaat kuvat tulevat tien eteläpäädystä; sekä auringonnousu että auringonlasku ovat taianomaisia tällä pienellä tienpätkällä.

Älä jätä autoasi, jos saavut omallasi, tienvarteen: läheltä löytyy vapaa parkkipaikka Hedges Estate Hotellin (139a Ballinlea Road, Stranocum) pihasta.

Lähde: theplanetd.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.