Bahaman Big Major Caylla pääsee snorklaamaan villipossujen kanssa.
Bahaman Big Major Caylla pääsee snorklaamaan villipossujen kanssa.
· Napsun toimitus

Outoja snorklauskohteita seikkailunhaluisille

Talven tullen ei kannata laittaa uimapukua varastoon ja haudata snorkkelia laatikkoon. Upeita ja outoja kohteita snorklauksesta innostuneille löytyy maailmalta myös meillä viileämmillä keleillä. CNN listasi omalaatuisia elämyksiä artikkelissaan.

Snorklaa lohien kanssa Campbell Riverillä Brittiläisessä Kolumbiassa, Kanadassa. Joka vuosi alkusyksystä puoli miljoonaa lohikalaa vaeltaa Tyynestämerestä kohti tätä jokea. Kalat voivat olla jopa yli metrin mittaisia ja painaa kymmeniä kiloja.

Paikallinen matkanjärjestäjä tarjoaa mahdollisuuden seikkailunhaluisille kellua märkäpuvussa ja maskissa joen virran mukana, ihmetellen näitä valtavia kaloja.

 

Bahamalla uidaan possujen kanssa. Big Major Cayn ainoat vakituiset asukkaat ovat villiintyneitä sikoja, jotka ottavat aurinkoa hiekkarannalla ja uivat säännöllisesti kirkkaassa merivedessä. Näiden epätavallisten uimareiden kanssa pääsee snorklaamaan ja uimaan kärsät vastatusten paikallisen matkanjärjestäjän kanssa.

Possut elelevät leppoisasti saarella nauttien lähdevedestä, satunnaisesta turistiseurasta ja ruuasta, jota ohikulkevat laivat ja turistit heille tarjoavat.

Bahaman villipossut ovat supersuloisia!
Bahaman villipossut ovat supersuloisia!

Meduusat polttavat ja pistävät, sekä ovat uimarin riesa suurimmassa osassa maailmaa. Palaun Rock Islandsilla tilanne on kuitenkin toinen.

Alue koostuu 445 asuttamattomasta saaresta, ja yhdellä näistä, Eil Malk -nimisellä saarella, on järvi jossa asustaa kaksi erikoista meduusalajia. Niiden kosketus ei nimittäin polta, tai polte tuntuu hyvin mitättömältä, johtuen saalistajien puuttumisesta. Tämä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden snorklata näiden kuultavien olioiden keskellä nauttien kirkkaasta vedestä satumaisissa tunnelmissa.

Rock Islands, Palau
Rock Islands, Palau

Haiden täyttämään veteen hyppääminen ei tunnu aivan heti järkevältä ajatukselta. Belizessä sijaitseva Hol Chan Marine Reserve houkuttelee suuren määrän haikaloja sekä rauskuja, sillä kalastajat ovat käyttäneet aluetta saaliidensa perkaamiseen.

Hait ovat tottuneet snorklaajiin, ja ovat yleisesti ottaen vaarattomia. Vierailijat pääsevät näin tutustumaan eläimiin kosketusetäisyydeltä, ilman haihäkkejä.

Belizen Hol Chan Marine Reserve houkuttelee vaarattomia haikaloja.
Belizen Hol Chan Marine Reserve houkuttelee vaarattomia haikaloja.

Lähde: CNN

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.