Näillä vinkeillä selätät pitkien lentojen aiheuttamat ongelmat.
Näillä vinkeillä selätät pitkien lentojen aiheuttamat ongelmat.

Pitkä lento edessä? Näillä vinkeillä et tuskastu

Pitkät lennot ovat arkipäivää, varsinkin jos asuu Suomessa. Suositut Kaukoidän kohteet sekä Yhdysvaltojen länsirannikko ovat meiltä katsottuna hyvin kaukana. Miten selvitä lentokoneessa, jos lento kestää jopa 11 tuntia? Tässä muutama vinkki kuinka selättää pitkän lennon aiheuttamat ongelmat.

Valitse istumapaikkasi huolella

Hyvä valmistautuminen alkaa jo istumapaikkaa valitessa esimerkiksi netissä tehtävän check-inin yhteydessä. Monet ihmiset suosivat ikkunapaikkaa, koska tuolloin sinulla on mahdollisuus saada seinästä tukea nukkuessasi.

Käytävän puolella joudut nousemaan joka kerta kun joku haluaa vessaan, ja niskatukea ei matkatyynystä huolimatta juuri ole.

Älä valvo pitkään ennen lentoa

Periaatteessa kuulostaa hyvältä väsyttää itsensä uuvuksiin ennen pitkää lentoa. Ajattelet saavasi paremmin unen päästä kiinni koneessa. Mutta mitä jos taakse asettuu perhe itkevän vauvan kanssa, tai vierustoveri on puheliasta sorttia.

Harva myöskään pystyy nukkumaan täysin rentoutuneesti istuma-asennossa. Lepää ennen lentoa kunnolla, tulet tarvitsemaan kaiken mahdollisen energian.

Pukeudu mukavasti

Harvan täytyy olla viimeisen päälle edustuskunnossa lentokoneessa. Tulet istumaan pitkän ajan, jolloin kiristävät housut ovat viimeinen asia joihin haluat pukeutua. Jos olet tarkka ulkonäöstäsi, voit myös pakata rennot ohuet housut käsimatkatavaroihin ja vaihtaa ne lentokoneen vessassa.

Lentokoneessa olo myös turvottaa. Käytä kenkiä joissa on hieman liikkumatilaa ja löysää kengännauhat, tai ota kengät kokonaan pois.

Elektroniikka kuntoon

Jostain syystä nykyaikana kaikissa lentokoneissa ei edelleenkään ole ilmaista wifiä eikä edes latauspaikkaa kännyköille ja tableteille. Varmista siis, että laitteesi ovat ladatut ja voit kuunnella tuntitolkulla podcasteja tai katsoa tv-sarjaa läppäriltäsi, jos lentokoneen oma viihdetarjonta ei miellytäkään.

Myös vara-akku on hyvä olla matkassa - määränpäähän ei halua saapua kännykällä, jonka akku on tyhjä.

Nesteytä ja liiku

Lentokoneen kuiva ilma aiheuttaa ihon ja limakalvojen kuivumista. Alkoholi kuivattaa, joten nauti sitä kohtuudella. Panosta sen sijaan veteen ja mehuihin. Varaa itsellesi mukaan silmätippoja ja kosteusvoide, etkä tunne olevasi rusina koneen laskeutuessa.

Paikallaan istuminen on todella puuduttavaa ja tekee hallaa koko kropalle. Veri kertyy alaraajoihin, joten nouse säännöllisesti ylös ja venyttele sekä ota muutamia kävelyaskelia jos mahdollista. Liikuttele varpaitasi ja pyörittele nilkkojasi.

Lähde: thrillist.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.