Kuva: Dreamstime
Kuva: Dreamstime

Miten selvitä pitkistä lennoista?

Pitkät lennot ovat nykyisin arkipäivää. Esimerkiksi Suomesta Australiaan lentäminen kestää keskimäärin yli 20 tuntia, välilaskuineen jopa tuplasti tämän. Koneessa on itkeviä lapsia, ihmisiä jotka juoksevat vessassa koko ajan, juttelevat kovaan ääneen, eikä lentokoneen sisäilmakaan ole siitä parhaasta päästä. Silmät kuivuvat ja unettomuus vaivaa montaa lentomatkustajaa. Miten pitkistä lennoista selviää hieman vähemmän ryvettyneenä?

Varaa lippusi ajoissa

Yksinkertaista mutta totta. Mitä aiemmin varaat lippusi, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat haluamasi istumapaikan - sen jossa tunnet olosi rentoutuneimmaksi.

Istu takaosassa

Ihmiset ovat tottuneet varaamaan paikan koneen etuosasta. Nämä menevät siksi ensimmäiseksi. Koneen takaosasta varatessa on hyvinkin todennäköistä että vieressäsi on tyhjä penkki tai kaksi.

Rentoudu jo ennen lentoa

Nauti hyvä aamiainen. Käy lenkillä tai salilla, lue kirjaa. Pysy aktiivisena, sillä tulet istumaan pitkän ajan paikallasi. Pistä veri kiertämään ja väsytä kroppasi rennon letkeäksi.

Ota oma tyyny mukaan

Pitkiä matkoja matkustavilla on yleensä yksi yhteinen piirre. Heillä on oma tyyny tai niskatyyny ripustettuna johonkin kohtaa käsimatkatavaroita. Valmiiksi pulleat tyynyt eivät ehkä näytä tyylikkäiltä ja ovat vaivalloisia kantaa, mutta niskasi kiittää vaivasta lentokoneessa.

Melua torjuvat kuulokkeet ovat paras ystäväsi

Kuulokkeet jotka blokkaavat koneen metelin, huminan ja ihmisten äänet ulkopuolelle ovat pelastus pitkillä lennoilla. Jos sinulla ei ole varaa kuulokkeisiin, hyvät korvatulpat voivat ajaa saman asian.

Pukeudu mukavasti

Kukaan ei ole lentokoneessa arvostellaksesi asuasi. Pukeudu väljiin ja mukaviin vaatteisiin, ja käytä kerroksia. Näin olet valmistautunut myös kylmempiin hetkiin koneessa, sillä ilmastointi on toisinaan yllättävän tehokas. Villasukat voivat olla mukava lisä pitkille lennoille.

Raikastusvälineet mukaan

Pakkaa käsimatkatavaroihin deodorantti, hammastahna- ja harja ja kasvoille kosteusvoide. Myös vaihtovaatteet ovat hyvä idea; uusi vaatekerta alusvaatteineen tekee ihmeitä.

Varaa viihdykettä

Siinä kamalassa tapauksessa että paikkasi viihdekeskus ei toimikaan, ole varautunut. Toisaalta, omaan makuun varatut ajantappovälineet ovat aina parhaita. Lataa iPadille kirja ja puhelimeen podcasteja, meditaatioharjoituksia, rauhallista musiikkia. Mikä tärkeämpää, lataa elektroniset laitteet valmiiksi ja ota käsimatkatavaroihin mukaan varavirtalähde.

Lisää vinkkejä pitkille lennoille voit lukea täältä.

Lähde: Travel and Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.