Lentokoneiden sisustuksessa sininen on hyvin yleinen väri.
Lentokoneiden sisustuksessa sininen on hyvin yleinen väri.

Miksi lentokoneiden sisustuksen väri on sininen?

Lentomatkustamisessa ja lentokonetekniikassa on paljon sellaisia asioita, mitä tavallinen matkustaja ei välttämättä tiedä. Jopa koneiden sisustussuunnitteluun on syynsä.

Miksi esimerkiksi lentokoneiden ikkunat ovat pyöreitä? Siihenkin on hyvä syy. Mutta oletko ajatellut, miksi suurimmassa osassa lentokoneita on sininen sisustus? Se ei johdu pelkästään siitä, että sininen on kiva väri, vaan valintaan on olemassa todellinen syy.

Matkustusmukavuus ei synny pelkästään istuimen muodosta tai jalkatilan koosta vaan myös värit ja muodot vaikuttavat siihen. Tämän vuoksi moni lentoyhtiö valitsee sisustukseen sinisen sävyjä ja kuvioita.

Sininen rauhoittava väri. Lentomatkustaminen on monille matkustajille stressaava tilanne ja siksi rauhoittava sininen voi helpottaa matkan alkamista positiivisemmissa merkeissä. Siniseen liitetään usein myös sellaisia ominaisuuksia kuin luotettavuus ja vahvuus. Ja näitä ominaisuuksiahan matkustaja toivovat lentoyhtiöllä olevan. Monissa kulttuureissa sininen ja vihreä ovat myös rauhan värejä.

Värit myös vaikuttavat ihmisen muihin aisteihin ja esimerkiksi lämpötilan tai tuoksujen havainnointikykyyn. Tähän suhteutettuna sininen edustaa siisteyttä ja raikkautta.

Lähde: Travel + Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.