Eläkepäivillä ulkomaille - viisi ei-niin-perinteistä kohdetta nauttia vapaudesta. Kuvassa ranta Manukan saarella Malesiassa.
Eläkepäivillä ulkomaille - viisi ei-niin-perinteistä kohdetta nauttia vapaudesta. Kuvassa ranta Manukan saarella Malesiassa.

Mahtavia kohteita viettää eläkepäiviä, jos seikkailumieltä löytyy

Eläkkeelle ulkomaille? Se on monen haave, ja tulevaisuudessa unelmakohteeseen eivät välttämättä kuulu golf, lautapelit ja auringonotto altaan ääressä.

Useimpien toiveissa kuitenkin on ympäri vuoden paistava aurinko, alhaiset elinkustannukset ja hieman erilainen kulttuuri - sellainen joka tarjoaa tutkittavaa eläkepäiville.

BBC keräsi yhteen viisi hieman totutusta poikkeavaa kohdetta, joissa rahat riittävät hieman pidemmälle ilman että terveydenhuollosta ja muista välttämättömyyksistä pitää tinkiä. Ja mikä parasta, haaveilu kannattaa aina.

Potentiaalisiin maihin kannattaa matkustaa ja tutustua hyvissä ajoin, ja löytää se oma ihanteellinen kohde viideksi vuodeksi tai loppuiäksi.

Kolumbia

Cabo San Juan Beach, Kolumbia
Cabo San Juan Beach, Kolumbia

Maan sijainti takaa 12 aurinkoista tuntia vuorokaudessa ympäri vuoden. Hurmaavat pienet kaupungit, jylhä vuoristo ja kauniit rannat - ei ihme että moni amerikkalainen vetäytyy eläkepäivilleen juuri tänne.

Kolumbia tarjoaa seikkailunhaluisille myös paljon tekemistä; siitä pitävät huolen lumihuippuiset vuoret sekä koralliriutat. Hintataso on huokea, ja eläke riittää pitkälle tässä maassa.

Kambodza

Sihanoukville, Kambodza
Sihanoukville, Kambodza

Turismiin vasta viime vuosina kunnolla herännyt maa houkuttelee ihmisiä värikkäillä asumuksillaan, trooppisilla saarillaan ja lukuisilla nähtävyyksillään, kuten Angkor Wat.

Useimmat maahan muuttaneet  asettuvat pääkaupungin, Phnom Penhin, suojaan. Ranskan siirtomaa-ajalta lähtöisin oleva värikäs vanha kaupunki sekä lukuisat ostoskeskukset luovat ihastuttavan yhdistelmän, jossa moderni elämänmeno kohtaa historian.

Kuten useat Kaakkois-Aasian maat, ruoan hinta ja elinkustannukset ovat huomattavasti pienempiä kuin Euroopassa.

Costa Rica

Costa Rica
Costa Rica

Ympäri vuoden hellivä trooppinen ilmasto on houkutellut matkustajia jo vuosikymmeniä. Maassa on lisäksi erinomainen terveydenhuolto, sekä korkea elintaso. Costa Rica on tunnettu rennosta ja ystävällisestä ilmapiiristään, mikä tekee maahan asettumisen helpoksi.

Eläkeläiset ja muut ulkomailta maahan muuttaneet ovat levittäytyneet laajasti ympäri maan - vaikkakin Central Valley (lähellä pääkaupunki San Joséta) on suosituin. Sieltä löytyvät kansainvälinen lentokenttä, korkeatasoiset sairaalat sekä monipuoliset shoppailumahdollisuudet.

Maan luonto on rikas ja kansallispuistot täynnä eläimiä ja vehreää kasvustoa.

Malesia

Kuala Lumpur, Malesia
Kuala Lumpur, Malesia

Valkohiekkaiset rannat, kaukaiset sademetsät ja pääkaupunki Kuala Lumpurin moderni kuhina - Malesiassa on hieman kaikkea. Sukeltajien suosittu kohdemaa tarjoaa kirkkaat vedet ja runsaasti trooppisia kaloja, puhumattakaan ympäri vuoden lämpimistä vesistä.

Hintataso on alhainen, ja maa tarjoaa mm. viisumeita 10 vuodeksi ihmisille jotka haluavat maasta toisen kodin.

Nicaragua

San Juan del Sur, Nacaragua
San Juan del Sur, Nacaragua

Pisimmälle eläkerahat riittävät luultavasti Nicaraguassa. Maassa asuvia hemmotellaan sekä kauniilla sademetsillä, että hienoilla hiekkarannoilla, lukuisilla järvillä ja jopa tulivuorilla.

Vilkas lomakaupunki San Juan del Sur on suosittu kohde maahan muuttaneille. Rannat täyttyvät ikääntyvistä surffareista, meno on rentoa ja ruoka hyvää.

Lähde: bbc.com

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.