Caipirinha on tunnettu brasilialainen drinkki, jota kannattaa ehdottomasti maistaa siellä vieraillessaan. Kuva: Paulo Vilela | Dreamstime.com
Caipirinha on tunnettu brasilialainen drinkki, jota kannattaa ehdottomasti maistaa siellä vieraillessaan. Kuva: Paulo Vilela | Dreamstime.com

Maassa maan tavalla - millä kippistellä maailmalla?

Sláinte, prost ja skål kuuluvat jokaisen tottuneen matkailijan sanavarastoon. Kippistelyt on kiva tehdä paikallisella kielellä, ja yllättäen se onkin yksi niistä termeistä jonka matkailijat usein opettelevat matkansa aikana.

Yleensä mailla on myös oma nimikkojuomansa, tai ainakin alkoholi joka maahan yleisesti yhdistetään. Paikallinen olutkulttuuri voi olla maailmalla hyvin tunnettua kuten Saksassa, tai Skotlantiin voidaan suunnata nimenomaan viskien takia.

BBC kysyikin ihmisiltä, mikä on drinkki joka matkailijan tulisi juoda maassanne - tässä muutama vastauksista.

Caipirinhaa Brasiliassa

Brasiliassa käydessä kannattaa maistaa paikallista caipirinhaa. Se on trooppinen ja raikas drinkki, joka on tehty hedelmistä kuten sitruuna, appelsiini, vesimeloni tai esimerkiksi päärynä. Sen tärkein aines on Brasilian oma "kansallisviina" cachaça, joka on tislattu sokeriruokomehusta.

Viskiä vaahterasiirapilla Kanadassa

Jos olet suuntaamassa Kanadan ranskankielisille alueille, kannattaa paikallisten mukaan kokeilla Sortilège-nimistä juomaa. Se on viskiä joka on tehty, mistäpä muusta, kuin vaahterasiirapista. Makeampi liköörimäinen Coureur des Bois on erityisen suosittu naisten keskuudessa - pääasia ilmeisesti on, että alueelle suunnatessa maistaa alkoholin ja vaahterasiirapin yhdistelmää.

Matea Argentiinassa

Suomessakin jo hyvin tunnettu mate on suosittu niiden keskuudessa, jotka etsivät luonnonmukaista kofeiinia. Argentiinan vastine teelle nautitaan paikalliseen tapaan yleensä ystävien kesken yhdestä astiasta, joka kiertää ympäri pöytää. Matea saa nykyisin myös teepusseissa, sekä sitä löytyy virvoitusjuomina pulloissa.

Sitruunaista Lemon & Paeroaa Uudessa-Seelannissa

Uudessa-Seelannissa matkaavat voivat törmätä sloganiin "World Famous in New Zealand". Lemon & Paeroa, tai paikallisten lausumana L&P, on hyvin suosittu kotimaassaan - vaikkei sitä maailmalla oikeasti tunnetakaan. Sen tärkein aines on mineraalivesi, joka on lähtöisin Paeroan pohjoisesta kaupungista. Vesi sekoitetaan sitruunaan, ja näin tuloksena on kupliva sitruunajuoma jota paikalliset rakastavat.

Arrackia Ruotsissa

Naapurimaassakin osataan. Ruotsalainen punssi on likööri, joka saa makunsa Kaakkois-Aasiasta lähtöisin olevasta arrackista-likööristä. Ruotsalaiset ryhtyivät tuomaan arrackia maahan jo vuonna 1733, ja likööri sai suuren suosion yläluokan keskuudessa.

Mausteisen makea juoma nautitaan jäiden kera, mutta talvisin - kuten suomalaiset hyvin tietävät - sen voi lämmittää talviseksi juomaksi. Se maistuu erinomaisesti kuulemma hernekeiton kanssa.

Lähde: BBC.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.