Kuva: Dreamstime
Kuva: Dreamstime

Kutittaako reissuvarvasta? Syy matkakuumeeseen voikin piillä geeneissä!

Geeneistämme löytyy vastaus moneen kummalliseen asiaan. Nyt tutkijat väittävät löytäneensä syyn sille, miksi osa meistä alkaa heti kotimatkalla suunnitella seuraavaa reissua ja osa taas nauttii riskittömämmästä kotona olosta.

Useat tutkimukset ovat vuosien varrella löytäneet linkin aivojen suuren dopamiinimäärän ja impulsiivisen, jopa vaarallisiin asioihin heittäytyvän käytöksen kesken. Tämä ylimääräinen dopamiinimäärä on myös liitetty tiettyyn DRD4-geenin muunnokseen, joka aiemmin on yhdistetty sellaisiin asioihin kuin uhkapelaaminen ja riippuvuudet.

Nyt samaisen geenimuunnoksen arvellaan selittävän myös hyvänlaatuisia pakkomielteitä, kuten halua matkustaa, kertoo Travel + Leisure.

Indianan yliopiston evoluutiobiologi Justin Garcia kertoo että DRD4-geeni ja ylimääräinen dopamiini ovat saattaneet vaikuttaa siihen, että esihistorialliset ihmiset ovat lähteneet vaeltamaan kotiseuduiltaan uusille alueille etsimään esimerkiksi ruokaa, puolisoita ja suojaa.

Nykyihmisellä ei samanlaisia hengissäsäilymishaasteita enää ole, mutta tämä biologinen tausta voi myös selittää sitä piirrettä, jota kutsumme usein matkakuumeeksi.

Eli jos läheisesi pitävät sinua hulluna sen vuoksi, että kaipaat kaiken aikaa maailmalle, syy matkakuumeeseen voi löytyä pelkästä biologiasta!

Lähde: Travel + Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.