Millennium Park, Chicago. Kuva: © Tea | Dreamstime.com
Millennium Park, Chicago. Kuva: © Tea | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Kiinnostus Yhdysvaltoihin matkustamiseen vähentynyt

Yhdysvaltain presidentti Trump asetti tammikuun lopussa maaliskuun puoliväliin kestäneen matkustuskiellon, joka esti seitsemästä, pääosin muslimimaasta tulevien matkustajien pääsyn Yhdysvaltoihin. Vaikka kielto myöhemmin kumottiin, monet matkailuyritykset ilmoittivat sen saaneen aikaan todellisen syöksyn Yhdysvaltojen matkailun kysynnässä, ja sen arvellaan vaikuttavan alalla pitkään.

Matkustuskiellon asettamisen jälkeen esimerkiksi lentohintoja seuraavan Hopperin analyytikot havaitsivat 17% laskun Yhdysvaltoihin kohdistuvien lentojen kysynnässä verrattuna tammikuun ensimmäisiin viikkoihin. Näin suurta pudotusta ei analyytikkojen mukaan voi selittää vuodenaikaisella vaihtelulla.

Vastaavia, ja jopa korkeampia, pudotuksia kiinnostuksessa on raportoitu myös muualta päin maailmaa. Ruotsalainen matkahakukone on raportoinut jopa 47% pudotuksen lentohakujen määrässä matkustuskiellon asettamisen jälkeisenä viikonloppuna, verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna.

Samanlainen laskeva trendi on nähtävissä esimerkiksi espanjalaisten, brittiläisten ja australialaisten matkatoimistojen analyyseistä.

Matkakiellon vaikutusten myös pelätään olevan pitkäaikaisia ja vaikuttavan osaltaan turismin parissa Yhdysvalloissa työskenteleviin. Oxfordin yliopiston ekonomien mukaan presidentti Trumpin "America First" -politiikka vaikuttaa kielteisesti kansainväliseen suhtautumiseen Yhdysvaltoja kohtaan ja heijastuu sitä kautta myös ihmisten matkailukäyttäytymiseen.

Lähde: New York Times

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.