Cala Mondragón ranta Mallorcalla.
Cala Mondragón ranta Mallorcalla.
· Napsun toimitus

Espanjan suloiset rannat kutsuvat

Espanja on monien rantalomaa etsivien ykköskohde.

Espanja houkuttelee matkailumaana monelta kantilta: arkkitehtuuri, ruoka ja rento meininki yhdistävät niin vilkkaita suurkaupunkeja kuin uneliaampia pikkukyliäkin. Mutta Espanjassa on myös ihastuttavia hiekkarantoja, ja siellä viihtyvät niin rannalla aurinkoa palvovat kuin vesiurheilun ystävätkin.

Playa de Aiguablava, Katalonia

Playa de Aiguablava
Playa de Aiguablava

Pehmeää hiekkaa ja kirkkaan tyynen meren tarjoava Aiguablava sijaitsee Costa Bravassa, koillisessa Espanjassa. Lahtea ympäröivät vehreät metsät ja kalliot, joten ranta tuntuu rauhallisen eristäytyneeltä.

Se sopii kuitenkin hyvin myös lapsiperheille, sillä sinne on helppo päästä ja läheltä löytyvät kaikki palvelut ravintoloista suihkuihin.

Playa Cala Salada, Ibiza

Playa Cala Salada
Playa Cala Salada

Yksi Ibizan kauneimmista paikoista on tämä hiljainen lahti, jonne saaren vilkasta rantaelämää etsivät eivät eksy.

Kalliot ja mäntymetsät ulottuvat aivan vedenrajaan, ja paikalle pääsee hyvin autolla. Pienen kävelymatkan päässä on parkkialue, ja lenkin jälkeen voi viilentyä hyppäämällä suoraan kallioilta alla siintävään mereen.

Cala Mondragó, Mallorca

Cala Mondragó
Cala Mondragó

Mondragón kansallispuistossa sijaitseva ranta on valkohiekkainen paratiisi. Ympäröivä alue on suojeltu, joten siellä on mahdollisuus nähdä myös alueen villieläimiä. Lintubongareiden kannattaa ottaa mukaan kiikarit.

Rantaa voi tutkia esimerkiksi vuokraamalla kajakin - kirkas vesi on erinomainen myös snorklaamiseen. Rannalta alkava vaellusreitti sopii hyvin myös vasta-alkajille.

Cala Macarella, Menorca

Cala Macarella
Cala Macarella

Tätä rantaa pidetään yhtenä Menorcan kauneimmista paikoista. Sen hiekka on vaaleaa ja siinä on kiehtova pinkki vivahde, ja merivesi on todella kirkasta.

Tänne voi suunnata myös syksyllä, sillä lämmintä riittää normaalia rantasesonkia pidemmälle. Tänne saapuvien kannattaa myös suunnata rantaa pitkin kulkevalle kävelyreitille, joka johtaa viereiselle Macarellettan rannalle.

Playa de Migjorn, Formentera

Playa de Migjorn
Playa de Migjorn

Tällä rannalla riittää pituutta. Migjorn tarjoaa vesiurheilun ystäville paljon tekemistä, mutta myös aurinkovarjoja ja biletunnelmaa - kaikkea sopivassa suhteessa. Sen laajuus takaa sen, että myös rauhallisempaa nokkaunien paikkaa etsivät voivat viihtyä täällä.

Rannalta löytyy useita baareja; cocktailin voi nauttia ihastellen edessä avautuvaa maisemaa ennen pitkää kävelylenkkiä pitkin rantaa auringon laskiessa.

 

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.