Juzcar Espanjan Andalusiassa. Kuva: © Isaías Ibáñez | Dreamstime.com
Juzcar Espanjan Andalusiassa. Kuva: © Isaías Ibáñez | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Espanjan Juzcarista löytyy sininen smurffikylä!

Sininen smurffikylä on oikeasti olemassa! Sellaisessa voi vierailla, kun pistäytyy Espanjan Andalusiassa sijaitsevaan Juzcarin kylään, missä kaikki aiemmin perinteisen valkoisiksi maalatut talot ovat nykyisin hämmentävän sinisiä.

Juzcar sijaitsee noin Malagan ja Gibraltarin puolivälissä, 113 kilometriä Malagasta ja 25 kilometriä Rondasta. Kylästä on tullut alueen matkailussa todellinen vetonaula sen jälkeen, kun vuonna 2011 kylässä maalattiin kaikki valkoiset talot smurffinsinisiksi.

Smurffimaailman sinisyys ei ole sattumaa, vaan alun perin kyseessä oli Sony Pictures -tuotantoyhtiön markkinointikikka uuden Smurffit-elokuvan julkaisun aikaan. Idean pohjalta kylän asukkaat suostuivat maalaamaan perinteisen "pueblo blancon" siniseksi – ensin ajatus tosin oli väliaikaisesta ratkaisusta.

Kuva: © Jesole | Dreamstime.com
Kuva: © Jesole | Dreamstime.com

Idea kuitenkin otti niin hyvin tuulta purjeisiinsa, että kylässä alettiin järjestää tapahtumia satumaisen teeman ympärille, mikä puolestaan houkutteli puoleensa enemmän turisteja. Ja lopulta kyläläiset äänestivät kylän pitämisestä jatkossakin sinisenä.

Syy, miksi Sony alun perin valitsi juuri Juzcarin elokuvansa markkinoinnin smurffikyläksi, juontaa juurensa syvemmälle alueen historiaan. Juzcarin kylässä on nimittäin pitkät perinteet sienitieteen parissa, ja smurffithan tunnetusti himoitsevat sieniä.

Kuva: © Bigknell | Dreamstime.com
Kuva: © Bigknell | Dreamstime.com

Joka syksy kylän ympäristössä putkahtelee valtava määrä erilaisia sieniä, mikä tekee siitä suositun kohteen niin sienitutkijoille, luonnonystäville kuin kulinaristeillekin. Juzcarin smurffikylä vaellusreitteineen ja ruokakierroksineen on erinomainen matkakohde niin kulttuurin, ruoan kuin ulkoilunkin ystäville.

Viihdeteemastaan huolimatta Juzcar ei kuitenkaan ole menettänyt perinteistä karismaansa. Elämä kapeiden katujen ja ystävällisten asukkaiden kylässä soljuu eteenpäin verkkaiseen tahtiin kuten ennenkin ja andalusialainen viehätys on edelleen tallella – pienellä lisävärityksellä.

Kuva: © Isaías Ibáñez | Dreamstime.com
Kuva: © Isaías Ibáñez | Dreamstime.com

Tältä Juzcarin kylä näytti ennen kuin se "smurffattiin":

Kuva: © Arenaphotouk | Dreamstime.com
Kuva: © Arenaphotouk | Dreamstime.com

Lähde: Spain Attractions

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.