Kuningatar Elisabet II ei tarvitse matkustaakseen passia, toisin kuin me tavan tallaajat. Kuva: © Intoit | Dreamstime.com
Kuningatar Elisabet II ei tarvitse matkustaakseen passia, toisin kuin me tavan tallaajat. Kuva: © Intoit | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Elisabet II ei tarvitse passia kuten me tavikset

Siinä missä me tavalliset kuolevaiset joudumme viime tingassa etsimään passiamme ennen matkalle lähtöä, pääsee Ison-Britannian kuningatar Elisabet II huomattavasti helpommalla.

Totta se on, sillä monarkian virallinen internetsivusto kuvailee tosiasiaa aukottomasti. Maan passissa on kuninkaallinen vaakuna sekä sisäsivulla lauselma joka pyytää tai vaatii hänen majesteettinsa nimissä matkustavia pääsemään maahan. Näin ollen maan kuningatar itse ei tarvitse passia, sillä passin on viime kädessä myöntänyt hänen kuninkaallinen korkeutensa.

Kaikilla muilla kuninkaallisen perheen jäsenillä on oltava passi, mukaan lukien Edinburghin herttua prinssi Philip sekä Walesin prinssi Charles.

Passitta matkustaminen ei ole ainoa laki, jota kuningatar Elisabet II:n ei tarvitse noudattaa.

Koska brittiläiset luvat on myös myönnetty hänen nimissään, hän ei tarvitse esimerkiksi virallista ajokorttia eikä edes rekisterikilpeä autoihinsa. Maan hallitsija on myös täysin suojattu syytteiltä, eli häntä ei voi asettaa rikossyytteisiin tai haastaa siviilioikeuteen. Tästä tosin tuskin tarvitsee olla huolissaan tällä hetkellä.

Lähde: msn.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.