Monte Fitz Roy Argentiinan Patagoniassa.
Monte Fitz Roy Argentiinan Patagoniassa.

Bucket List työn alla? Tässä viisi matkakohdetta, jotka kuuluisivat ehdottomasti listalle!

Moni meistä tekee niin sanottuja Bucket Listejä eli listoja niistä asioista, mitä haluaisi tehdä ennen kuin potkaisee tyhjää (engl. kick the bucket eli potkaista ämpäriä). Matkailusivusto Travel + Leisure on kokosi listan maailman mielenkiintoisimmista paikoista, jotka kuka tahansa voisi nostaa omalle bucket listalleen.

Tässä listalta viisi kiinnostavaa kohdetta:

Patagonia, Argentina ja Chile

Patagonia, Argentina ja Chile
Patagonia, Argentina ja Chile

Argentiinan ja Chilen eteläosassa sijaitseva Patagonia on luontomatkailijalle suositeltava alue, jonka upeissa maisemissa on mahdollista kokea olevansa aivan yksin. Tasankoja, järviä, jäätiköitä ja lumihuippuisia vuoria, valtavia kotkia ja luonnonvaraisia guanakoja – Patagonia on suoranainen paratiisi. Chilen puolella sijaitseva Torres del Painen kansallispuisto onkin usealla taholla valittu maailman kauneimmaksi paikaksi.

Como-järvi, Italia

Como-järvi, Italia
Como-järvi, Italia

Pohjois-Italiassa, hieman Milanosta pohjoiseen sijaitseva Como-järvi on tullut tunnetuksi erityisesti kuuluisista asukkaistaan kuten näyttelijä George Clooneystä. Como ei ole Italian hohdokkain järvi ilman ansioita, sillä vuorten keskellä nököttävä kuvankaunis pikkujärvi tarjoaa ihastuttavat maisemat järven rantaa kiertävän rantakadun varrella sijaitsevien kahviloidensa ja ravintoloidensa terasseilta.

Galapagos

Galapagos
Galapagos

Kuten jo Charles Darwin aikoinaan todisti, on Galapagos todellinen luonnonystävän paratiisi – ja on sitä onneksi yhä edelleen. Saaret sijaitsevat eristyksessä keskellä Tyyntämerta, tuhannen kilometrin päässä mantereelta ja niiden luonto on uskomattoman monipuolinen kilpikonnista hylkeisiin, liskoista monenmoisiin lintuihin. Saarille tehdään risteilyjä, joista useilla mukana on luonnontieteilijöitä kertomassa matkustajille alueen luonnosta.

Petra, Jordania

Petra, Jordania
Petra, Jordania

Jordaniassa sijaitseva, yli 2000 vuotta vanha "kadonnut kaupunki" on monille tunnettu Indiana Jones ja viimeinen ristiretki -elokuvasta. UNESCOn maailmanperintökohteeksi valittu Petra on historiallisesti ja arkeologisesti arvokas rauniokaupunki, jonne pääsy käy kapeiden solien kautta joko jalkaisin tai hevoskyydillä.

Pääsiäissaari, Chile

Pääsiäissaari, Chile
Pääsiäissaari, Chile

Keskellä Tyyntämerta ja käytännöllisesti katsoen keskellä ei-mitään sijaitseva, Chilelle kuuluva Pääsiäissaari on mystinen paikka. Saari on tunnettu moai-patsaistaan, joiden mystistä alkuperää ei edelleenkään ole pystytty täysin selvittämään. Tuulisella ja harvaan asutulla saarella käyntiä ei voi verrata mihinkään muuhun kokemukseen maailmassa.

Koko 25 kohteen listan löydät täältä.

Lähde: Travel + Leisure | Kuvat: Dreamstime

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.