Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Baska Vodassa

Jylhät vuoret ja turkoosi meri

Vieras    08.07.2017    Baska Vodan aktiviteetit ja harrastukset    Baska Voda

Baska Voda on pieni n. 3000 asukkaan kylä Makarska rivieralla Kroatiassa. Upea vuorijono kohoaa kaikkialla ympärillä laskeutuen postikorttimaisen turkoosiin mereen. Mäkisen maaston vuoksi Baska Vodan hotelleissa ei yleensä ole uima-altaita. Heinä - elokuussa pieni kylä on tupatentäynnä turisteja ja kylän ranta ruuhkainen. Pienen kävelymatkan päästä löytää privaatimpia rantaplänttejä (ja jopa nudistirannan) helposti. Kohde on erinomainen lapsiperheille ja aurigonpalvojille. Sora ja kiviranta.

Aktiiviselle lomailijalle Baska Voda on päivässä koluttu läpi, mutta jos haaveilee rannallalevyttämisestä, tämä on paratiisi!

Ostokset ja ruokailu:

Baska Vodassa ei oikein ole muita kuin turistiliikkeitä, turisteille suunnattuja ravintoloita ja coctail-baareja. Hintataso on melko kallis, lähes Suomen tasoa, myös ruokakaupoissa. Paikallinen olut on halpaa n. 3€ Pizza 8-10€, sisäfile 20€. Paikallista keittiötä on vaikea kommentoida, emme onnistuneet sellaista kylästä löytämään. Tuotteissa on yleensä aina hintalappu, eikä tinkimistä tai tyrkyttämistä harrasteta. Palvelukulttuuri saattaa välillä tuntua todella töykeältä, jos viitsii opetella muutaman sanan paikallista kieltä, hymy heltiää helpommin. Tippi ei ole pakollinen, mutta jätimme 5-10% ravintolassa. Paikallisten kielitaito on yleensä heikko, nuoret puhuu paremmin englantia.

Osta näitä!

Oliiviöljy

Dalmatialaiset viinit

Laventeli

Hunaja

Juustot

Kalkkikivikorut ja esineet

Vesimeloni

Aktiviteetit:

Matkusta bussilla Splitin kaupunkiin! n. 60 min ja 7€. Splitissä yöelämä on vilkasta, mutta harmillisesti viimeinen bussi Makarskaan päin lähtee jo klo 22.30. Kävimme vanhan kaupungin alueella Splitilucious- tourin 90 minuutin Game of Thrones - kierroksella 22€. Ehdottomasti suosittelen!

Vuokraa maastopyörä! Me ajeltiin vaativaa maastopyöräreittiä omatoimisesti. Vuorenrinteillä on kauniita pikkukyliä jotka houkuttelee haastamaan kuntoilijan. Tiet rinteille ovat hyvin jyrkkiä ja jouduttiin taluttamaan lähes koko nousu. Karttoihin merkatut "tiet" ei välttämättä ole kuin kärrypolkuja ja niillä saattaa olla puomeja. Yritä välttää päätiellä pyöräilyä, siltojen kohdilla ei välttämättä ole piennarta. Muista ottaa paljon vettä mukaan ja kypärä päähän! Vähemmän hurjapäille on tarjolla 10 km rantabulevardia kumpaankin suuntaan ja uimaan pääsee mistä vaan!

Rafting Cetina-joella!

Matkan parasta antia 3-4 tunnin rauhallinen jokimatka kumiveneessä. Matkan aikana melotaan kanjonissa ja kisoissa vuorien lomassa, kiivetään luolassa vesiputouksen takana, juodaan lähteestä, hypätään jyrkänteeltä jokeen! Ei kannata jättää välistä! Pirate Rafting ainakin hakee Baska Vodasta ja antaa rahoille täyden vastineen!

Muutakin aktiviteettiä on tarjolla.

Baska Vodan plussia ja miinuksia

+ Kaikki lähellä

+ Maisemat

+ Lapsiperheiden paratiisi

+ Ei tinkimistä

- Kalliit hinnat

- Iltaelämän niukkuus

- Ei uima-altaita

- Turistitungos

Oletko vieraillut Baska Vodassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.