Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Baltimoressa

Lisaa tarinoita Baltimoresta

Lisaa pikkujuttuja Baltimoresta.

Taalla on sellainen ilmainen bussisysteemi CHARM CITY CIRCULATOR, jolla on muutama reitti, joita se ajaa.

Mina kaytan "Purple Routea", koska sen lahin bussipysakki on melkein Davidin toimistorakennuksen kupeessa (eika siis myoskaan kovin kaukana hotellistani).

Se ajaa satamaan (Inner Harbor), johon useimmiten olen menossa, ja sielta Federal Hilliin (aivan sigamagee kaupunginosa, joka on taynna baareja ja pubeja - siis huvittelupaikka perjantai- ja lauantai-iltaisin). En viela ole ottanut selvaa, kuinka monta "linjaa" talla Charm City Circulatorilla on (yksi on Orange Route), mutta se on erittain kateva tapa liikkua paikasta toiseen. Se on nopea, koska se ei pysahdy joka pysakilla ja se on ILMAINEN ! Perfect way for tourists to get around !

Olen ollut todella vaikuttunut tasta kaupungista. Tama on vahan "eurooppalaisempi" kuin jenkkikaupungit yleensa. Arkkitehtuuri on tyylikkaampaa, vanhoja upeita kivirakennuksia ja vahemman amerikkalaista "kraasaa". Satama-alueesta tulen sitten joskus kertomaan vahan enemman, koska se on todella upea. Hotelli, jossa asun on 157 vuotta vanha rakennus (eli jenkkilaisittain hyvin vanha). Se on restauroitu siihen tyyliin kuin se on alkuperaisesti ollut ... huoneestani tulee mieleen kaunis (vaikkakin pieni) kotini Museokadulla.

Artscape festarit Baltimoressa

Hotelliani vastapaata (siis kadun toisella puolella) on Baltimore Symphony Concert Hall (se nakyy huoneeni ikkunasta) ja siita seuraava rakennus oikealle katsottuna on vihreiden nurmien keskella oleva komea, melkein valkoisesta kivesta rakennettu MARYLAND INSTITUTE AND COLLEGE OF ART. Kulmakunnan kadut suljettiin jo heti alkuviikosta ja katujen varsille alettiin pystyttaa isoja, valkoisia telttakatoksia. Niita on kymmenittain jos ei perati puhuta jo kolminumeroisista luvuista.

ART FESTIVAL on ilmeisesti Baltimoren koko vuoden suurin festivaali. Festivaali alkoi tanaan ja kiertelinkin siella jo vahan. Myytavana on vaikka mita ... lahinna siis taidetta, mutta pahvipurkkeihin pakattua vetta ja vakuutuksiakin jne. on saatavilla.

Useiden telttojen cocktail-listat kiinnittivat huomiotani. Listan ensimmaisina on seuraavat cocktailit: FINLANDIA PINEAPPLE CRUSH, FINLANDIA ORANGE CRUSH, FINLANDIA LEMONADE (kaikki 9 taalaa). Kysyin yhden standin myyjilta, etta mika ihme on Finlandia Lemonade. He nayttivat minulle Finlandia-vodka -pulloa. Oh, that is lemonade nowadays ! :):) Ettas nyt senkin tiedatte :):)

Oletko vieraillut Baltimoressa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.