Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Baltimoressa

Fabulous Baltimore

riittainkeri    26.07.2015    Baltimoren nähtävyydet    Baltimore

.

INNER HARBOR, BALTIMORE

The Inner Harbor is a historic seaport, tourist attraction, and landmark of the city of Baltimore, Maryland, USA. It was described by the Urban Land Institute in 2009 as “the model for post-industrial waterfront redevelopment around the world.” Wikipedia

Olen ollut todella otettu taman kaupungin satama-alueesta, jota ihan yleisesti kutsutaan INNER HARBORiksi.( Se on satama huviveneille, ei isoille valtamerialuksille ... ne kai sitten menee johonkin Outer Harboriin). Sen pituus on varmaan kaksi kilometria ja sinne mahtuu vaikka mita. Eli se kaikki on siis rakennettu taman ison lahden ymparille. On ihania kahviloita, hienoja butiikkeja, ravintoloita, klubeja, kanavia, kavelysiltoja,

suihkulahteita, patsaita, mutta myos viheralueita, nurmikkoa, picknick-alueita, jalkapallo-ja lentopallokenttia jne. Useampi ravintola kelluu veden paalla, mm. paikallinen HARD ROCK CAFE on kelluva ravintola.

Alueen "tassa" paassa eli downtownin paassa on iso NATIONAL AQUARIUM, joka on Baltimoren visiitin must. En ole siella viela ollut mutta olen nahnyt kuvia sielta ja vaikuttaa kylla todelliselta elamykselta. Se on upean nakoinen uloskinpain ja iltavalaistuksessa se nayttaa ihan valtavalta akvaariolta. Toinen must on VISIONARY MUSEUM. Se on taas Inner Harborin toisessa paassa ja on kylla uloskinpain niin utopistinen, etta voin vain kuvitella, mita siella on sisalla Hymiö smile Sen edessa rannassa on on upeita kolmi/nelikerroksisia asuinrakennuksia, joiden asuntojen hinnat ovat varmaan tahtitieteelliset. Niidenkin ja meren valissa levea kavely"katu" viela jatkuu ja nailla kaikilla kerrostaloilla on omat venelaiturinsa.

Kaikki on viela erittain hyvin hoidettua ja siistia.

Olin jo luullut kiertaneeni ja nahneeni koko satama-alueen paapiirteittain, kun loysin satamasta vahan "sisamaahanpain" viela yhden ison huvittelukeskuksen. Se oli taynna baareja ja "pihan perilla" oli konserttilava, missa bandi esiintyi silloinkin.

Lahtekaa kaikki Baltimoreen !!!!

riittainkeri    16.06.2015    Baltimoren nähtävyydet    Baltimore

Tama on ihan sigamagee kaupunki !!!

Oletko vieraillut Baltimoressa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.