Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Vilamourassa

Siisti ja monipuolinen

Vieras    20.12.2015    Vilamouran nähtävyydet    Vilamoura

Reissasimme kaksi viikkoa Portugalin rannikkoa vuokra autolla. Vilamoura oli paras niistä paikoista ja kaupungeista, joihin voisi jäädä talvehtimaan. Se ei ole pelkkä rantakohde tai pelkästään ökyvenesatama. Vilamourassa on hienostopuoli eli turistipuoli upeine kauppoineen, hienoine venesatamineen ja upeine ruokapaikkoineen. Hintataso sama kuin Suomessa. Muutaman kilometrin päässä on sitten paikallinen kaupunginosa. Siellä on tavalliset lounasvaarit ja upea hiekkaranta leveine bulevardeineen.

Suosittelen paikkaa. Vilamourassa on paljon golfin harrastajia. Upeat kentät ja palvelut. Kaupunki on siisti ja istutukset kauniita. Täältä on myös lyhyt matka mm. Faroon, Albufeiraan yms.

Rantaa ja aurinkoa mutta ei nähtävyyksiä

karisa    16.07.2011    Vilamouran nähtävyydet    Vilamoura

Vilamourassa on itse asiassa ainoa nähtävyys purjehdussatama. Upeita paatteja kylki kyljessä. Meri on toinen nähtävyys ja Vilamoura rantamesta on siisti , kauniit istutukset jne, mutta aivan tyypillinen rantamesta eli ei mitään katseltavaa. Purjehdussataman pikkulahtea ympäröivät baarit ja pikkuravintolat, joista suuri osa on ulkomaalaisia. Portugalia paikassa ei kuule juuri lainkaan. Siis aivan tyypillinen rantakohde sellaisille jotka viihtyvät uima-altaalla tai rannalla, muita nähtävyyksiä ei ole Vilamourassa. Siis rantapaikkana ok, mutta ei edes lähistöllä ole mitään erityistä nähtävää. Koko Algarven aurinkorannikko on melkein vain rantoja, hotelleja ja baareja. Kunnon nähtävää Sevilassa , Espanjassa jonne on matkaa tai Lissabonissa mihin on 300 km. Nöhtövyyksien vuoksi ei Algarveen kannata mennä eikä kukaan mene Espajan aurinkorannoillekaan nähtävyyksiä hakemaan. Ettei tule pettymyksiä. Jos rantalomalle haluat, lähde Vilamouraan tai mihin tahansa Algarvessa, rannat ovat aina hyvät.

Vilamouran keskusta ja satama

maria    21.06.2010    Vilamouran nähtävyydet    Vilamoura

Vilamoura on todella kaunis ja idyllinen pieni kylä. Puistot ovat huolella hoidettuja. Satamassa on mukavaa kävellä ja ihastella maisemia. Ravintoloista ei ole puute. Vilamouran satamassa on useita pieniä putiikkeja. Suosittelen mm. lapsiperheille paikan rauhallisuuden ja siisteyden vuoksi.


Oma matka

  • Vilamoura
    Lähtö: Kesäkuu 07, 2010
    Paluu: Kesäkuu 17, 2010

Oletko vieraillut Vilamourassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.