Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Portugalissa

Hyvä

Vieras    20.04.2018    Ponta Delgadan ravintolat ja baarit    Ponta Delgada

Marina atlactikon lounas surkea! ,26€ liikaa.

Amirantes

dozzy83    31.03.2014    Funchalin ravintolat ja baarit    Funchal

Parasta espada-kalaa mitä koko reissun aikana tuli vastaan. Maksoi 13.90 ja lisukkeita tuli kippotolkulla. Massu tuli täyteen ja jäi hyvä mieli. Tarjoilijat olivat todella mukavia ja ammattitaitoisia. Tarjoilijat ottivat meidän vastaan ihan kuin oltais jotaki isojaki herroja oltu :)

Vuoristo/ meri näköala

Vieras    14.02.2013    Funchalin ravintolat ja baarit    Funchal

Funchal 4.2 - 11.2.2013 Olin Aurinkomatkojen matkalla, Raga hotelli oli erinomainen valinta hinta-laatu suhde oli todella kohdallaan, kaikki palvelut toimivat loistavasti. Lähialueella oli monen tasoisia ruokapaikkoja jokaiseen makuun. Yksi ravintola oli mielestäni ylitse muiden, nimeltään O DRAGOEIRO Rua da Casa Branca Funchal. [email protected] Tel: 291762177 Myöskin ilmat olivat suotuisat päivälämpötilat pyöri siinä 19- 23 asteen kieppeillä ja aamuyöt noin 13-14 astetta. Joten kokonaisuudessaan oikein onnistunut matka.

Paras ravintola Funchal

wings466    01.11.2012    Funchalin ravintolat ja baarit    Funchal

Jardim Da Carreira oli kaamea homeinen loukko jossa hiiret juoksivat lattialla.

Donna Maria tarjosi kelpo ruokaa, lampaankyljys oli tosi maittava.

Restaurante Tipico Jaquet Rua de Santa Maria 5-5 A ei tullut poikettua kun ei siellä kukaan syönyt.

Ristorante Italiano La Bamba Rua da Casa Branca 70 oli paikallinen Rosso punaruutuisilla pöytäliinoilla. Ei ollut kutsuva.

Paras paikka O Celeiro ihan keskustassa. Myös Marinan Lidon puoleisin kalaravintola on erinomainen.

Ja sitten se ihan ykkönen: Villa Ciprianin terassi. Siellä saa kyllä 2 hengen ilalliseen apretiviiveilla, kolmella ruokalajilla ja hyvällä viinillä höystettynä menemään 200 egeä helposti.

Funchalin vanha kaupunki hiljenee illaksi

Vieras    03.04.2012    Madeiran ravintolat ja baarit    Madeira

Funchalin viehättävä vanha kaupunki hiljenee täysin kauppojen sulkeuduttua klo 19-21. Myös ravintolat sulkevat silloin ovensa. Paras, vaikkakin turistipainotteinen valikoima ravintoloita on Lidon alueella.

Hyviä ruokapaikkoja Ponta Delgadassa Azoreilla

Vieras    28.02.2012    Azorien ravintolat ja baarit    Azorit

Saavuimme juuri Hispanian Azorien matkalta. Matkasta olisi paljonkin kerrottavaa, mutta tässä muutama vihje hyvän ruoan ystäville. (ravintolakartan voi tulostaa, googleta vain ravintolakartta Ponta Delgada, sieltä Hispanian sivuilta löytyy)

Ehdoton ykkönen oli BONSAI -ravintola(kartalla nro 32, Rua do Calhau)

- marinoidut simpukat (mussels) todella hyviä, vain 5 euroa

- tuore tonnikalapihvi erinomainen, jos pidät oikein mediumista, pyydä kalasi rare, eli melkein raakana

- miekkakala (swordfish) myös todella maukasta, samoin bouillabaisse-keitto

- kalat olivat ns. päivän kala, hinta noin 15 euroa, mutta kannattaa ehdottomasti maksaa se

- palvelu erittäin asiallista ja toimivaa, rauhallinen tunnelma

Kakkosena tulee CASA MARISCA (kartalla nro 28)

- osuimme tähän ravintolaan ekana lomapäivänä puolivahingossa lounaalle, myös paikallisten suosima, hinnat kohtuullisia

- alkuruokana limpets (hietasimpukka) kuumalla parilalla veivät kielen mennessään

- katkarapucocktail myös todella hyvää

- liharuokana vasikkaa pekoniin käärittynä...tosi mehukas ja maukas liha. Turhan paljon perunoita ja riisiä annoksessa, voi pyytää jättämään pois/korvaamaan salaatilla esim.

- Mukava tarjoilija, yläkerrassa on no smoking- puoli

Meillä kolmantena paljon suosiota saavuttanut O MARINEIRO satamassa (kartalla nro 26)

- alkupalana katkaravut valkosipulissa ja katkarapucocktail hyviä

- toisella kertaa otin alkuruoaksi marinoitua tonnikalaa, siinä maistui liiaksi etikka, muuten ok

- tuore tonnikalapihvi hyvä, taas kylläkin hiukan liian kypsä, vaikka pyysin mediumina. Olisi pitänyt pyytää rare, niin olisi varmaan ollut sopiva

- isäntä söi pääruoaksi kampelaa, todella herkullista

- paikallista punaviiniä kyytipojaksi, edullista ja hyvää.

- palvelu ja ympäristö aika "steriiliä", sellainen finedining -ruokapaikka tämä tuntuu olevan, mutta kannattaa toki kokeilla

Pari huonoakin kokemusta saatiin, tosin saattoi olla vaan huonoa tuuria, mutta kuitenkin...

- Sao Pedro (kartalla nro 21)

- paikkaa mainostettiin kovasti, mutta meidän saamamme portugalilainen lihavarras oli kuivaakin kuivempi, lisukkeena kuivia perunaviipaleita

- muihin pöytiin kannettavat annokset näyttivät vähän sekalaisilta sössötyksiltä, mausta en sitten tiedä

- täältä sai myös kuumalla parilalla itse paistaen pihviä, jota emme kuitenkaan kokeilleet, siitä ilmeisesti paikka on kuuluisa

Toinen huonompi kokemus oli O Corisco (kartalla nro 9)

- paikka näytti alussa todella mukavalta ja miljöö oli houkutteleva, samoin ruokalista

- ruoat olivat mauttomia ja kylmiä

- palvelu erittäin hätäistä ja sellaista kyttäämistä koko ajan. Olimme paikan ainoat asiakkaat, silti kahdella tarjoilijalla oli erit. kova kiire kerätä lautasia pois, heti kun sai syötyä ja laski aterimet alas, jo hyökättiin keräämään lautasia...se ei ollut lainkaan mukavaa.

Toivon, että näistä vinkeistä on apua niille, jotka suunnittelevat matkaa Azoreille. Kannattaa muuten mennä, aivan mahtava lomakohde. Nytkin viikolla 8 oli 4-5 aurinkoista päivää, +17-20 ja vain yhtenä päivänä satoi hiukan, sekin valasretkellä merellä, ei haitannut yhtään.

Auto kannattaa vuokrata ja ajella saarta ristiin rastiin.

Hyvä ravintola kauniilla maisemilla.

Vieras    28.01.2012    Lissabonin ravintolat ja baarit    Lissabon

Senhor Peixe on hyvä ja suositeltava ravintola Nacoesin puistoalueella joka on myös yksi Lissabonin nähtävyys ja näkemisen arvoinen paikka.

Palvelu oli hyvää ja kalan saa itse käydä valitsemassa. Itse söimme grillattua punamulloa ja perunoita voilla sekä salaattia. Kala oli todella tuoretta ja hyvää. Vieläkin vesi herahtaa kielelle tuota kalaa ajatellessa.

Ravintolassa sai istua ulkona terassilla tai sisällä. Näkymät oli merelle ja puistoon.

Vaikka ihmisiä kulkee paljon ravintolan ohi, tunnelma on silti rauhallinen.

juomat, Poncha

Kukapa Madeiralla kuivin suin lomaansa viettää;)?

Itse tutustuimme paikallisten viinien lisäksi myös Nikitaan ja Pochaan. Itse asiassa tässä tapahtui vain tuttavuuden jälleenuusiminen.

Pochaa saa kaupoista valmiiksi sekoitettuna pulloissa. Turistipaikoissa se todellakin kaadetaan laseihin varsin usein suoraan valmiina sekoituksena litran pullosta. Mutta jos haluaa saada tuntuman "oikeaan" Pochaan, niin silloin kannattaa jättää ennakkoluulot ja mennä sisälle johonkin pieneen paikalliseen baariin, kuppilaan tai miten niitä nyt parhaiten kutsutaankin. Paikan pienuus on yleensä paras tae juoman aitoudesta.

Siellä Poncha tehdään käsin ja varsin usein jokaiselle asiakkaalle omana annoksenaan. Juoman vahvuus ja sen määrä riippuu usein asiakkaan ilmeistä ja isännän innokkuudesta tehdä sitä. Hunajaa, sitrusmehua ja "sitä oikeaa" terästettä sekoitetaan keskenään puupalikalla joko juomalasissa ja vähän isommassa astiassa. Jos oikein hienostellaan, niin lasin reunoihin saatetaan laittaa sokerikuorruke. Ja sitten tukeva ote lasista ja toisella kädellä baartiskistä ja juoma kurkusta alas!

Nikita valmistetaan joko alkoholittomana tai sen kanssa. Se yleensä kysytään tilauksen yhteydessä. Alkoholin määrä sinänsä siinä ei ole kovin suuri ja ilman alkoholia Nikita on ihan kiva ja täyttävä pirtelö.

Nikita pitäisi oikeasti tehdä jäätelöön, mutta olen huomannut, että muutamassa turistipaikassa siihen laitetaan jäätelön sijaan vaikkapa maitoa ja alkoholia sitäkin enemmän.

Meidän mielestämme Fuchalin paras paikka, niin näkymän kun juoman aitoudenkin puolesta on

Lidossa, Bar N 2, Promenade do Lido, Nascente

Siellä sitä maistelevat niin teinit, kun mummot ja vaarit ja tietysti me turistitkin. Asiakaskunta on todellakin päivällä ja alkuillasta varsin sekalaista iältään kun muutenkin.

Muuten, Ponchan kansankuppilahinta on 1,60 - 2.00 euroa, Nikitan 2,- - 2,50 euroa. Turistit maksavat tietenkin siitä mielellään tuplahinnan turistipaikoissa, jotta saavat olla yhdessä toisten turistien kanssa!

ruokailu, Espetada, naudanlihavarras

Espetada, eli naudanlihavarras.

Ravintoloissa kannattaa ennen tilausta varmistaa, että varras on todella naudanlihaa, eikä possua, jos ei sitä nyt ehdottomasti halua nauttia possunlihaisena.

Olen huomannut, että joissakin turistiravintoloissa näyttä olevan tuollainen tapa.

Missä turistit syövät paikallisten kanssa

Olimme vuodenvaihteessa 2010-2011 parin viikon ajan Fucnhalissa ja kiertelimme varsin ahkerasti kaupungin eri kolkkia. Siitä nyt pari huomiota. Tämä oli kolmas käyntikertamme Madeiralla.

Asuimme Lidon alueella, mutta totesimme, jälleen kerran, että kaikki mielenkiintoinen, eivät pelkästään turisteille tarkoitetut tapahtumat sijoittuvat kaupungin varsinaiseen keskustaan, myös ne aidoimmat ravintolat.

Kävimme varsin usein syömässä Rua Carreira nimisellä kadulla, jossa laatu, hinta ja määrä kohtasivat toisensa varsin hyvin paikallistenkin suosimissa ravintoloissa.

Erityisesti miellyimme Restaurante Londres nimiseen paikkaan, jossa eriryisesti lounasaikaan oli varsin aito meno päällä. Pöytiä siirreltiin ja jatkettiin joutavasti sitä mukaan, kun lisää sukua ja ystäviä ilmaantui pöydän ääreen. Keskustelun äänekkyys saattaa olla suomalaisen korvaan kovaa, mutta maassa maan tavalla;)! Paikallisia oli reilusti yli puolet vieraista lounasaikana, iltaisin 50/50.

Muita varsin aitoja ravintoloita samalla kadulla ovat Jardim Da Carreira, O Funil sekä Fim do Secula. Kaikissa noissa kahden hengen illallislasku ruuan ja kohtuullisen viinimäärän kanssa jää alle 30 euron. Lounasaikana selviää jo huomattavasti halvemmalla ja annokset ovat silloin varsin riittoisia!

Katu ei ole pitkä, joten kannattaa kulkea se päästä päähän ja kurkista sisälle vaikkapa jokaiseen paikkaan ennen lopullista valintaa.

Huom! Hyvät paikat täyttyvät jo heti klo 19 tienoilla ja niissä EI OLE sisäänpuhujia, niitä ei tarvita!

Ravintola Donna Maria

Pölypeikko    08.12.2010    Madeiran ravintolat ja baarit    Madeira

Pieni, vanhoilla tavaroilla sisustettu ravintola, jonka tavoitteena on tarjota perinteistä Madeiralaista ruokaa, perinteisesti maustettuna. Mausteina pippuri,suola valkosipuli, rosmariini ym. Mielestämme ravintola onnistui tavoitteessaan oikein mainiosti ja palvelukin oli aivan huippuluokkaa toisin, kuin monessa muussa paikassa. Madeiralla täytyy vain muistaa, että lisukkeet, jotka meillä on totuttu saamaan lämpiminä, tarjoillaankin joidenkin ruokalajien kera kylmänä. Tämä näytti aiheuttavan ainakin ruotsalaiselle seurueelle päänvaivaa ja he koettivat vaihtaa annoksiaan kokin yrittäessä selittää annoksen luonnetta. Käy katsomassa annoskuvat ja kuva ravintolan henkilökunnasta matkakuvista. Ravintola sijaitsee Funchallin kauppahallin takana, melkein telefericon alla, osoitteessa Rua de Santa Maria 51. Suosittelen!

Hyvä ruoka, kiva tunnelma

maria    21.06.2010    Vilamouran ravintolat ja baarit    Vilamoura

O Vittoria sijaitsee Vilamouran keskustassa, supermarket Jafersin ja sataman välissä, 'ravintolakeskittymässä'. Ravintolassa oli todella hyvää ruokaa. Hintataso n. 10-15e/pääruoka, eli normisettiä Vilamourassa. Vähän meinas ärsyttää ovella vastaan tullut tarjoilija: "We have good food and good prices.." Kun kyseessä oli kuitenkin vähän hienomman oloinen ravintola. Mutta siitä selvittiin ja illallinen maistui. Suosittelen kokeilemaan.

Kaksi ravntolaa

Vieras    21.01.2010    Madeiran ravintolat ja baarit    Madeira

Madeiralla, tai oikeastaan funchalissa on kaksi ravintolaa mitä ei saa missata.

Ensimmäinen on oikeutetusti Maria Josén kalaravintola Jaquet, josta saa valehtelematta saaren parasta espadaa.

Kannattaa tsekata linkki----> www.mondo.fi/country_destina...story/3448

Toinen uhontumaton kokemus oli lidon hotellialueella sijaitseva italialainen ravintola La Bamba. Italialainen ravintola on sinänsä harhaanjohtava termi kuvaamaan tätä ravintolaa, koska ruokalistalta löytyy italialaisen lisäksi niin alkuperäisruokaa kuin hieman sovelletujakin versioita. Itse olen aina pyrkinyt välttämään ravintoloja, joiden menu muistuttaa puhelinluotteloa. Tämä ravintola on pystynyt vuosien mittaan pitämään korkean tasonsa ja siksi voin suositella sitä varauksetta kaikille. Mikäli omistaja, geelitukka, isomaha, hymynaama Jose Luis Nunes Lira on paikalla, kannattaa kysyä hänen suositustaan ruokalistalta. MUISTA PÖYTÄVARAUS PE-LA-SU!

Yhdistävä tekiä näillä ravintoloilla on raakaineiden tuoreus ja intohimo ruoanlaittoon.

Restaurante Tipico Jaquet Rua de Santa Maria 5-5 A

Ristorante Italiano La Bamba Rua da Casa Branca 70

hyvä ruokapaikka läheisessä Alvorissa

Vieras    05.10.2009    Praia da Rochan ravintolat ja baarit    Praia da Rocha

Syyskuun lopussa 2009 Praia da Rocha tuntui aika kuolleelta. Kävimme usein lähellä Alvorissa illallistamassa.

Yksi ruokapaikka oli ylitse muiden: Grill - Restaurante Marafados.

Ruoka oli erinomaista. Vieläkin hienompaa oli se, että johtajatar keskusteli englanniksi asiakkaiden kanssa.

Missään muualla kukaan muu ei pystynyt tällaiseen palveluun. Jossain muualla Portimaõssa saatiin kanaa, kun tilattiin possua, vaikka tarjoilija tuntui muka ymmärtävän englantia. Englannin taito oli yleensäkin heikkoa.

Monte Carlo

Lighthouse19    03.03.2009    Madeiran ravintolat ja baarit    Madeira

Hyvä sijainti. Kohtalaisesti mäkeä ylös keskustasta. Hinta laatu kohdallaan, jos pitää vanhoista taloista :)

Oletko vieraillut Portugalissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.