Eilatin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 3

ravintolasuositus

Vieras    07.01.2012    Eilatin ravintolat ja baarit    Eilat

Hyvää ruokaa löytyy monestakin ravintola, mm. Mama Beach:stä!

Fiksu ja asiallinen hotelli

Vieras    14.11.2011    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2011 | Hotelli: Leonardo Royal Resort Hotel Eilat

Tulimme juuri kahden viikon matkalta Eilatista. Hotellin valitsimme matkatoimiston suositusten perusteella ja hyvä niin. Royal Tulip ylitti odotukset joka suhteessa. Siistit ja ylelliset yleiset tilat, todella tilavat ja viihtyisät huoneet. Puolihoito tarjosi aivan huikeat aamu- ja illallispöydät. Palvelu oli asiallista ja ystävällistä vaikka jotkut (nuoremmat työntekijät eivät oikein englantia hallinneetkaan; mutta kaikista asioista sentään selvittiin.

Allasalue oli todella hyvin hoidettu ja viihtyisä. Rannalle ja rantakadulle matkaa 500-800m. Lentokenttämelu kuului mutta ei haitannut ( eivätpä pahemmin öisin lennelleet;). Kaiken kaikkiaaan Royal Tulip ansaitsee kyllä nuo neljä tähteä.

Arvosana hotellille:

Observatorio

Edith    21.09.2011    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Merenalainen "akvaario" jossa itse mennään alas syvyyksiin "lasihuoneeseen" ja katsellaan meressä uivia kaiken kirjavia kaloja ja ihania koralleja. Ihana merimaailma. Kannattaa käydä. ps. pienen bussi/taksi matkan päässä kaupungista, reippaimmat voi mennä vaikka kävellen.

aurinkolasit outlet

Edith    20.09.2011    Eilatin ostokset    Eilat

Eilatissa on muutama Erroca niminen sunglasses outlet. Sieltä saa edullisesti merkki aurinkolaseja aitoustodistuksineen. Liikkeissä hyvä palvelu.

Siisti

Edith    18.09.2011    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2011 | Hotelli: Holitel Siesta Eilat - All Inclusive

Hyvää ruokaa, hyvä allasalue, siisti hotellihuone ja saimmepa sattumalta parvekkeellisen huoneen vaikka parveke oli vain pienessä osassa huoneita. Tuo parvekkeen mahdollinen puuttuminen oiskin ollut tosi kurjaa vaikkakin olimme sen esitteestä lukeneet. Henkilökunta suureksi osaksi mukavaa, muutama tympeämpi tapaus joukossa. Sijainti hyvä lähellä keskustaa, rannalle matkaa ehkäpä kilsa, taittui kävellen, bussilla tai taksilla.

Arvosana hotellille:

Rauhallinen ja viihtyisä hotelli

aijo    08.09.2011    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2011 | Hotelli: Americana

Rauhallinen ja viihtyisä hotelli, ainoastaan lentokentältä nousevat ja laskevat koneet aiheuttavat ajoittain melua. Se mikä ko. hotellissa on erikoista siellä on suomalainen sauna. Sauna on varustettu sähkökiukaalla, mutta vesiastia ja kauha puuttuvat, joten vesipullo mukaan ja saunomaan.

Arvosana hotellille:

Todella hieno hotelli!

ilves    01.04.2011    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2010 | Hotelli: ISROTEL ROYAL GARDEN ALL SUITE

Oli todella hieno hotelli sisältä kuin ulkoakin!

Arvosana hotellille:

Paljon tekemistä

Vieras    11.03.2011    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Eilat on paras lomapaikka. Siellä on turvallista, takuu varma aurinko, ihanan lämmin merivesi. Ystävällisiä ihmisä.

Vireä seurakunta toiminta, siellä otetaan vieraat ystävällisesti vastaan.

Sopivan pieni paikka, mutta esim. pyörällä pääsee ympäri kaupunkia ajelemaan ja näkemään ihania uusia paikkoja: kasvirieteelinen puutarha, maustekauppa. kibutsit, en edes jaksa kirjoittaa mitä kaikkea Eilatissa voi nähdä ja kokea.

Jos olisi mahdollista, viettäisin Eilatissa kaikki talvet.

t. 6 viikkoa eilatissa lomaillut

Nimensä veroinen hotelli =)

Shakshuka    10.03.2011    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2011 | Hotelli: Prima Music Eilat

Prima Music on ihana hotelli Korallirannalla, nimensä veroinen koska musiikki soi joka paikassa. Hotellin joka kerroksessa on oma musiikkiteema, ja esim. ensimmäisen kerroksen käytävissä soi Israelilainen musiikki, neljännessä kerroksessa klassinen, jne... Musiikki ei soi häiritsevän kovana, vaan lähinnä tausta musiikkina. Huoneet on kalustettu värikkäästi ja iloisesti. Huone jossa asuin, oli siisti ja viihtyisä. Sänky oli ihana. Suuri plussa oli cd-soitin huoneessa. Ostin aika monta cd:tä matkaltani, sekä hotellin vastaanotosta lainasin levyjä, joita sitten oli kiva kuunnella huoneessa. Myös huoneen TV oli nykyaikainen littana, ja kanavissa oli valinnan varaa.

Huoneestani oli kaunis näkymä Punaisellemerelle ja uima-altaalle. Pihapiiri oli vehreä ja paljon kukkaistutuksia oli joka paikassa. Uima-allas alueella oli palmujen juurille aseteltu ihania isoja löhöily tyynyjä, ja siellä oli myös pari telttakatosta aurinkopeteineen, joilla oli mukava rentoutua, ja katsella alas merelle avautuvaa näköalaa.

Hotellin yleiset tilat olivat siistit ja tuoksui puhtaalta. Aamupala oli ihan OK, monipuolinen buffet tyylinen. Sen sijaan moitteita antaisin osalle henkilökunnasta. He olivat aika hymyttömiä. Ei tosin kaikki. Alhaalta tieltä katsottuna hotelli oli aika mitään sanomattoman näköisellä paikalla, mutta hotellilta katsottuna näkymä oli kaunis. Yksi miinus oli myös parvekkeen puute. Sinänsä se ei minua häirinnyt, sohvan edessä oli avattava ikkuna, josta puhalsi ihanasti tuuli kasvoihin kun istuin lueskelemassa. Menen kyllä toistekkin =)

Arvosana hotellille:

Pieni Punaisenmeren helmi

Vieras    12.02.2011    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Olen käynyt Eilatissa 6 kertaa vuosien 1988-2010 välillä. Ensi viikolla lähdössä taas =)

Meidän perhe on aina tykännyt Eilatista ja viihtynyt siellä loistavasti. Koskaan ei ole vatsatautia saatu (toisin kuin eräistä muista kohteista...), ja ihmiset on ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Eilat on hyvin siisti, turvallinen ja eurooppalainen kaupunki, kuten myös esim. Tel Aviv, Haifa ym joissa myös ehdottomasti kannattaa loman aikana käydä! Bussiyhteydet muihin kaupunkeihin on tosi hyvät, ja matkustaminen maan sisällä helppoa. Eilatissa ollessa kannattaa ehdottomasti maistaa falafeliä ja frozen yoghurtia =) Minun makuuni kaupungin ehdottomasti paras falafel ja schwarma paikka löytyy Shalom-centeriä vastapäätä. Eli siis läheltä postia ja isohkoa paikallisten käyttämää ruokakauppaa. Kaupungin siinä osassa on myös halvemmat hinnat kuin rannan turistipaikoissa.

Eilatissa ollessa kannattaa käydä vedenalaisessa observatoriossa ja delfiinirannalla. Delfiiniranta on pieni, mutta tunnelmaltaan aivan ihana hiekkaranta, siellä on myös pitkät osittain katetut laiturit joilla voi istua uittamassa jalkoja vedessä, samalla kun delfiinit uivat aivan vieressä =) Siellä voi myös snorklata delfiinien kanssa.

Iltaisin on ihana kävellä rantakadulla tai istua joissain monista kahviloista ja katsella elämänmenoa.

Se on minusta (naispuolisesta ihmisestä) mukavaa, että kukaan ei roiku perässä, eikä pakkokauppausta ole.

Perinteisesti turistit tekevät retken Jerusalemiin, joka toki on käymisen arvoinen paikka, mutta suosittelen kaikille myös reissua Tel Aviviin!!! Mitkä biitsit ja ostosmahdollisuudet, lukuisia ihania ravintoloita ja kahviloita!!! Kantsii käydä =)

Turvatarkastus lentokentällä ei ole kamala, tiukka ja tarkka kylläkin, mutta onpa sitten turvallista matkustaa koneella. Ainakaan meidän kohdalle ei koskaan ole sattunut tylyjä turvatarkastuksia, ihan ystävällisiä ovat olleet.

Oikeastihan Ovdan lentokenttä on sotilaskenttä, eikä alunperin tarkoitettu turistilentoihin. Se on siis sotilastukikohta, ja siksi ensimmäinen mitä näkee koneesta ulostullessa ovat sotilastytöt ja -pojat. Ben Gurionin kenttä Tel Avivissa taas on todella valtava ja moderni.

Hyvää matkaa kaikille Eilattiin ja muualle Israeliin aikoville!!!

Eilat matkakohteena

Vieras    02.02.2011    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Keväällä 2010 kaksi viikkoa Eilatissa.Siistiä ,hyvä ruoka,nautittava ilmasto ym. Todella hieno matka.Hyvä,tasokas hotelli,King Solomon.Puolihoito hotellissa todella hyvä. Turvatarkastus rajalla voi olla tarkka ja hankala mutta ymmärettävä kun tiedostaa että se on turistien ja myös paikallisten parhaaksi. Hyvät retkikohteet Jerusalem,Petra ym.

Hinnat Suomen tasossa.Israelilaiset suomalaisten tasoisia yleisöpalvelioita siis ei hyviä mutta eivät huonojakaan.Neljäkymmentä vuotta eri puolilla maailmaa matkailleena ja kymmeniä kohteita kokeneena- menen varmasti uudelleen.

Eilat

paulaliina    30.01.2011    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Eilatia on haukuttu Napsussa mutta itse pidän paikan rauhallisuudesta ja kirkkaista vesistä. Lisäksi siellä on aina lämmin. Me onnistuimme syömään edullisissa paikoissa. Mutta jos ei pidä niin onhan niitä vaihtoehtoja ;)

Israel on paska maa

Vieras    01.06.2010    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Kävimme tammikuussa 2010 Israelissa eilatissa ja samalla tuli kaksi reissua ensimmäinen ja viimeinen. Ensinnäkin paikka on helvetin kallis, Todella huonot rannat, Ihmiset on vittuuntuneen oloisia melkein joka paikassa, muutama poikkeus tietysti oli. Kun päästiin koneesta maahan niin meidät otettiin heti sivuun ja kuulusteltiin puoltuntia miksi ollaan siellä. Pahempi oli kun oltiin lähdössä maasta, meitä kaverin kanssa risti kuulusteltiin yli tunti. Pitivät ilmeisesti terroristeina :) Mutta jos haluaa reissuun lähteä niin ei kannatta lähteä Eilattiin koska samalla rahalla pääsee 20 parempaankin paikkaan. + oli että ilmat oli jees...

Mukava lomakohde

Vieras    17.03.2010    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Eilat on on hyvin eurooppalaisen oloinen lomakaupunki. Siisti ja rento. Hieman petyin rantoihin, jotka olivat kapeita ja hotellikompleksit olivat liian rannalla.

Monenlaista tekemistä riittää lapsiperheille. Delfiinirannalla voi koululaisetkin tutustua laitesukellukseen delfiinien kanssa. Suosittelen! Koralliranta ei ollut nimensä veroinen. Korallit olivat siellä hakusassa ja tiukka rantavahti todella vahti jokaista liikettä kiikareilla. Snorklaamaan kannattaa lähteä veneellä.

Red Sea Star ravintola on jokaisen lapsen unelmapaikka. Ravintola on veden alla ja ikkunoista voi seurata satojen kalojen uintia. Tosin runsas ateria voi jäädä kakkoseksi..

Petran retki Jordaniaan on ikimuistoinen ja hintansa väärti. Reilun kilometrin pituinen sola on aivan uskomaton. Sen jaksaa pienetkin reippaat tallaajat kävellä ja takaisin voi tulla hevosen kyydillä, jos väsähtää.

Suosittelen lämpimästi!

Vieras    16.03.2010    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Luin pari kommenttia Eilatista ja siellä jo 9 kertaa käyneenä ajattelin muutaman asian mainita.

Ensinnäkin nuo kommentit että huumeneuloja olisi rannalla ja kerjäläisiä, niin herää vain kysymys että missäköhän maassa kyseinen henkilö on mahtanut käydä.

Rannoilla en ole koskaan nähnyt huumeneuloja, enkä kerjäläisiä. Siisti,rauhallinen ja ystävällinen kohde.

Takuu varma aurinkokohde =)

Sopii perheille, vanhemmille kuin nuorillekkin.

Uusi matka tilattuna voin vain suositella kyseistä kaupunkia ja maata.

Jos nähtävää haluaa enemmän niin kannattaa suunnata Jerusalemiin ja Tel Aviviin.

Oletko vieraillut Eilatissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.