Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Puerto de la Cruzissa

Loro Parque

Loro Parkki vetää turisteja puoleensa vuodesta toiseen magneetin tavoin. Puisto on kasvattanut eläinkantaansa vuosi vuodelta, mutta perinteiset delfiini-, papukaija- ja merileijonaesitykset ovat pysyneet samanlaisina vuosia. Pingviinien asumus on hieno nähtävyys ja ko. rakennuksessa käydessä voi aistia Teneriffan ainutlaatuisen ja jännittävän tunnelman. Valaat ovat upeita ja puistosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Puiston hinnat eivät ole yhtään laskeneet vuosien takaisesta, joka ihmetyttää matkailijaa. Puisto on vuosia ollut Teneriffalla kävijälle melko suosittu ja kävijöitä onkin Loro Parkissa riittänyt. Delfiiniesitys on varmasti pienten mieleen, koska ko. esityksessä jokunen lapsi pääsee pieneen baattiin yhdessä delfiinien kanssa. Suosittelen lämpimästi Loro Parkkia kaikille, jotka matkustavat Teneriffalle.

Loro Parque - euroopan paras eläintarha Teneriffalla

Näyttävä Loro Parque eläintarha sijaitsee Teneriffan pohjoisosassa, Puerto de la Cruzin keskustassa ja on kanariansaarten suosituimpia nähtävyyksiä. Eläinpuisto on erikoistunut erityisesti papukaijoihin, maailman suurimmalla papukaijakokoelmallaan, mutta sieltä löytyy myös kattava valikoima muita eläimiä; gorilloja, simpansseja ja muita pienempiä apinoita, pingviinejä, tiikereitä, muurahaiskarhuja, jättiläiskilpikonnia ja miekkavalaita, muutamia erikoisimpia elukoita mainitakseni.

Maisemointiin on panostettu ja maailman suurimman matkailupalvelun Tripadvisorin käyttäjät ovat valinneet Loro Parquen vuonna 2014 Euroopan parhaaksi ja maailman kolmanneksi parhaaksi eläintarhaksi. Teneriffan pohjoisosassa ilma on kylmempää kuin etelässä, joten varsinkin aamupäiväksi kannattaa mukaan varata vähän pidempää hihaa ja lahjetta, muutoin saattaa vilu yllättää.

Eläintarhassa järjestetään useita eläinnäytöksiä, joista me päädyimme katsomaan miekkavalaiden ja merileijonien showt. Näytösten aikataulut kannattaa tarkistaa portilla jaettavasta ohjelmalehtisestä ja kartasta. Alueelta löytyy myös useita kahviloita ja ravintoloita, joista saa syömistä ja juomista, jotta jaksaa taas tepastella.

Puistossa saa vierähtämään useita tunteja. Me varasimme retkemme paikalliselta matkanjärjestäjältä ja hintaa retkelle tuli 46 euroa henkilöltä sisältäen bussikuljetuksen. Costa Adejesta Puerto de la Cruziin körötteli reilun tunnin verran. Bussi tuli hakemaan meidän hotellimme kupeesta aamulla yhdeksän jälkeen ja palautti meidät samaan paikkaan kuuden jälkeen illalla.

Kuvia Loro Parquesta ja videopätkä merileijonien showsta löytyy blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...falla.html

Loro Pargue

Olimme tyttären pojan kanssa helmikuussa Teneriffalla, puerto de la gruutzissa, hieno ja onnistunut loma ,vaikka viikon alkupäivät olivatkin pilvisiä, mutta otimme ilmoista kaiken irti ja reissasimme ympäri kaupunkia. Suosittelen ehdottomasti Loro Prguetta jossa riittää näkemistä aikuisille sekä lapsille , ja niitä ihania ja liikuttavia merilijona, delfiini ja valas esityksiä ei voi hehkuttaa tarpeeksi, niin ihania ne olivat. Paikassa riittää nähtävää. Myös sukellusvene retki oli näkemise arvoinen. Loppuviikolla paistoi aurinko ja se meni aurinkoa ottaessa ja hotellin altaalla.

nähtävää

Vieras    12.05.2013    Puerto de la Cruzin nähtävyydet    Puerto de la Cruz

Jos joku menossa puerto de la cruzziin.. Käykää ihmeessä eläintarhassa! Teiden retki varmasti upea. Ostakaa bonokortti (eli bussikortti) ja käykää santa crizissa shoppailee sekä katsomassa "sahara" hiekkaranta. Laavaranta puertossa on hyvä. Kannatta ehdottomasti käydä myös puutarhoissa. Ja liskoja voi nähdä kun menee ylemmäs puistoon, jossa paljon lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia..

Teneririffalla

Teneriffalla 26.2.2013 viikon hoteli PEZ AZUL ihan perus normi, rauhallinen asua.

Sää oli suht hyvä auriko paistoi 4 pvänä..eka pvä pilvinen ja vähän satoi.. mentiin pakallisella bussilla Los Cristianosiin jossa paistoi aurinko ja ,mentiin rantaan ottamaan aurinkoa, TUO pvä sattui olemaan eteläosassa AINUT aurinkoinen pvä viikon aikana, ostettiin kioskista bonokortti joka on edullisin 15 e/hlö takaisin tullessa maskoi 3,40 e lisää,, (matka kesti n. 1 h 20 min sivu)

Kannattaa hypätä taksiin n. 7 euroa ja käydä shoppailemassa LA VILLA shopingcenterissä jossa yli 100 suht edullista myymälää.. lauantaina oli surkea markkinapaikka Jardin rannan lähellä (vanhaa tavaraa ..kirppari vaatetta myynnissä :)

LORO PARK täytyy nähdä- hienoja delfiini, jvalas ja papukaija esityksiä

loro park - papukaijapuisto

kävimme jo toisen kerran loro-parkissa viime syksynä ja koska tällä kertaa tiesimme miten siellä pitää toimia, niin katselimme ihan rauhassa eläimiä kunnes tuli ensimmäinen merileijona-näytös, se oli taas ihan huippujuttu, varsinkin kun otimme paikan aika läheltä esityslavaa tällä kertaa, pienet vedenroiskeet eivät haittaa ;). sitten suuntasimme taas eläimiä katselemaan ja odottelemaan delffiini-näytöstä jne. nuo näytökset olivat hienoja (em. lisäksi miekkavalas ja papukaijanäytös). kannattaa ottaa se ohjelmalehtinen mistä näkee nuo näytös-ajat, niin voi rauhassa suunnitella mitä katselee milloinkin. ensimmäisellä kerralla menimme järjestyksessä koko puiston läpi ja aina tuli kiire etsiä paikka missä oli seuraava näytös ja siksi muut eläimet jäivät vähän vähemmälle huomiolle. pingviinit olivat myös aika veikeitä. puistossa oli nimensä mukaisesti valtava määrä erilaisia papukaijoja. kannattaa ehdottomasti käydä, varsinkin jos lapsia on mukana. lisäksi puistoon kulkee keskustasta ilmainen juna-auto edestakaisin koko päivän, mahtui kärrytkin kyytiin. ;)

Loro Parque

Mahtava eläinpuisto ,jossa näkee tiikereitä, papukaijoja, simpansseja, jättiläiskilpikonnia ja delfiinejä ym.

Yllättävän miellyttävä Los Lavanderos-puisto

Puisto ei ole Puerto de la Cruzissa, mutta se on lähin kohde listalla. Sain tietoa kyseisestä puistosta erään toisen harrastukseni yhteydessä ja yllätyin siitä. Se sijaitsee El Sauzalissa, joka on noin 8 km koilliseen Puerto de la Cruzista. Kyseessä on vuoren rinteeseen rakennettu kasveista, kukista, kivistä, pienestä purosta ja muusta koostuva puisto, jossa on mukavia paikkoja rauhalliseen keskusteluun tai vain mitä mainioimman näkymän ihailuun.

Puiston sisäänkäynti vain on sellaisessa paikassa ettäsiitä ajaa ekalla kertaa ohi etenkin kun kohdalla ei ole parkkipaikkaa. Vastakkaiselta puolelta saattaa hyvällä onnella löytää paikan kahdelle autolle. Auto kannattaa jättää kylään puiston yläpuolelle.

Käydessäni puistossa siellä oli romantisia hetkiä viettäviä pareja ja paikka sopiikin mitä mainioimmin sellaiseen.

Loro park

Puerto de la Cruz on aina yhtä hieno kokemus. Vihreä siisti kaupunki.

Useamman kerran käyneenä pitää kuitenkin aina käydä papukaijapuistossa.

Onhan siellä aina jotain katseltavaa, mitä ei ole ennen huomannut.

Loro parkissa hinta ja laatu kohtaavat toisensa.

Muutenkin mukava paikka viettää lomaa näin vanhempana henkilönä.

Helmikuun alussa jälleen samaan paikkaan matkalle.

Ties kuinka monennen kerran.

Loro Parque: nähtävää kaikenikäiselle

Kaupungin lounaiskulmassa sijaitseva Loro Parquen papukaijapuisto on kyllä eräs Teneriffan parhaita vierailupaikkoja, jossa viihtyy niin lapset kuin aikuisetkin. Puisto on hyvin hoidettu ja monipuolinen perhosista miekkavalaisiin asti. Yksi ehdottomia paikkoja on pingviinitalo, jossa pääsee liukuhihnalta seuraamaan pingviinien edesottamuksia.

Puistosta löytyy monenlaisia ruokapaikkoja ja tuliaismyymälöitä,joten ei pelkoa ettei pääse eroon ylimääräisestä matkakassasta :)

Kannattaa varata vähintään yksi päivä tälle puistovierailulle, lyhyempi aika jättää vain ikävän maun.

Teide

Pakkohan oli päästä tulivuoren huipulle kun tänne tuli. Vuokrattiin auto ja ajettiin vuorille. Valtavan pitkä jono lippuluukulle kesti tunnin jonottaa ja lippu vuorille maksoi 24 euroa. Mahtavat näköalat kuitenkin avautui sieltä ja Puerto de la Cruz näkyi pienenä merenrannalla. Huonolla ilmalla tänne ei kannata tulla lainkaan sillä silloin ei näe mitään ja varmaan on kylmääkin koska aurinkoisella ilmallakin oli viileää vaikka joutui kävelemään melkoisen matkan enenkuin näki kaupungin.

Loro Parque

Papukaijapuisto, eläintarha ja akvaario, joka on näkemisen arvoinen! Lipun voi ostaa jo Suomessa tai paikan päälläkin onnistuu. Eksoottisten eläinten ja kalojen lisäksi on mahdollisuus nähdä erilaisia näytöksiä. Erityisesti kannattaa mainita miekkavalasnäytös, jota ei voi jättää väliin. :)

Lisäksi on delfiini-, merileijona- ja papukaijanäytös. Muutakin nähtävää löytyy!

Puistossa on myös kahviloita ja myymälöitä. Omia eväitä voi syödä piknik-pöydissä. :)

Teneriffan nähtävyyksistä

Ehdottomasti suositeltavin paikka käydä on Loro Parque. Sinne pääsee Las Vegas hotellin edestä ns. minijunalla ja tuo myös takaisin. Alue on iso ja jos on lämmin ja kostea päivä, niin kannattaa ehdottomasti varata juomista mukaan. Saa kyllä perilläkin ostaa, kun löytyy muutama ravintola. Saa tosin varautua, että ovat täynnä, ainakin silloin oli kun me siellä kiertelimme. Joillakin oli sitten omia eväitäkin mukana, siellä täällä oli paikkoja, jossa voi niitäkin syödä.

Katseltavaa oli paljon. Omasta mielestäni sellaisia "must" katseltavia näytöksiä ovat ehdottomasti miekkavalaat ja delfiinit. Merileijona show oli myöskin ihan kiva. Mielenkiintoinen paikka oli myös haitunneli.

Saaren toinen eläinpuisto löytyy suurin piirtein toiselta puolen saarta, lähellä Los Christianosia ja Playa de las Americasia. Eläinpuiston nimi oli Jungle Park. Siellä oli upea haukkojen ja kotkien lentonäytös, suosittelen! Alue oli kanssa aika laaja, vaikka ei kuitenkaan läheskään niin laaja kuin Loro Parque. Aika paljon oli erilaisia eläimiä ja vähän harvinaisempiakin, varsinkin meikäläisille.

Vuoristomaisemat olivat myös mahtavia. Auton voi hyvin vuokrata, tiet ovat hyväkuntoisia. Me vuokrasimme sellasesta paikasta kuin Auto's plaza, voin suositella. Siellä sai hyvää palvelua ja vuokrahinta ainakin meidän mielestämme halpa. Meillä oli auto käytössä 3 päivää ja tuntui että se oli just sopiva. Paljon on kuitenkin nähtävää saarella. Jos auton vuokraa, niin kannattaa ainakin kiertää Anagan vuoristoalue. Upeita maisemia tiedossa.

Yhtenä nähtävyytenä voisi kait sanoa myös valaiden bongailuristeilyt. Me menimme Playa de las Americasista Freebird One -katamaraanilla. Suosittelen! Risteily maksoi tuolloin n. 35 euroa/hlö ja risteily kesti n. 3.5 tuntia ja siihen kuului pysähdys uimaan ja samalla lounas. Sillä reissulla näimme sekä pallopäävalaita että delfiinejä. =)

Tulivuori Teide on kanssa yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä tällä saarella. Itse emme siellä käyneet, meille riitti se kun näimme kuvia ja näkyihän sitten se Puerto de la Cruzin kaupunkiinkin asti.

Ei auringonpalvojille - Puerto de la Cruz

Intohimoisen auringonpalvojan kannattaa valita Teneriffan kohteista jokin muu kuin Puerto de la Cruz. Se on vihreä, istutuksia täynnä oleva kaunokainen, jonka vehreyteen on syynsä. Jos sää kuitenkin suosii, kannattaa suunnistaa merivesialtaille. Lähde kuitenkin ajoissa, sillä myöhästyneet saavat huonoimmat paikat.

Jos kohdalle sattuu pilvinen päivä, mutta ei sentään vesisadetta, lähde Loro Parqueen minijunalla rannasta. Ihana paikka, jossa voit nähdä merileijonien, miekkavalaiden ja delfiinien taidokkaita ja hauskoja esityksiä. Tai pingviinejä lähes omassa ympäristössään. LIput ovat kalliit, mutta joka euron arvoiset. Älä jätä väliin! Me vietimme viime reissulla kaksi päivää Loro Parquessa!

Ja jos sitten käy niin huono tuuri, että vettä sataa niin vuokraa auto ja lähde etelä-Teneriffalle aurinkoa metsästämään.

Parque de Taoro

Jos haluat nauttia kauniista näköalasta, suihkulähteistä ja vesiputouksista yms. kiipeäppä "Bel Air" rakennuksen läheltä olevia rappusia ylöspäin niin huipulta on tosi komeat näkymät.

Oletko vieraillut Puerto de la Cruzissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.