Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Teneriffalla

Varkaita

Vieras    17.12.2017    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

Vuokrattiin auto ja lähdettiin Teidelle. Pysähdyttiin levennykselle ottamaan valokuvia. Sillävälin meidät ryöstettiin!!! Autoon jääneestä kassista vietiin iphone ja rahapussi pankkikortteineen kaikkineen!!!

Auton ovet täytyy lukita ja kassit koko ajan mukana!!! Kävi todella nopeasti...

Meren rannalla, melkein!

Vieras    15.01.2017    Costa Del Silencion nähtävyydet    Costa del Silencio

Costa Del Silencio sijaitsee Teneriffa sud ja Los Christianon välissä. Jälkimmäisestä pääse Costaan bussilla 467 numerolla. Lipun voi ostaa kuskilta.

Costa del Cilencio on hiljainen kylä. Ihmiset ovat vuokranneet huoneita nettiselain apunaan. Air Bmb lupaa majoittajia....las Gallettas on vieressä. Komeat kalliot ja halpa ruoka molemmissa.

Loro Parque

Loro Parkki vetää turisteja puoleensa vuodesta toiseen magneetin tavoin. Puisto on kasvattanut eläinkantaansa vuosi vuodelta, mutta perinteiset delfiini-, papukaija- ja merileijonaesitykset ovat pysyneet samanlaisina vuosia. Pingviinien asumus on hieno nähtävyys ja ko. rakennuksessa käydessä voi aistia Teneriffan ainutlaatuisen ja jännittävän tunnelman. Valaat ovat upeita ja puistosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Puiston hinnat eivät ole yhtään laskeneet vuosien takaisesta, joka ihmetyttää matkailijaa. Puisto on vuosia ollut Teneriffalla kävijälle melko suosittu ja kävijöitä onkin Loro Parkissa riittänyt. Delfiiniesitys on varmasti pienten mieleen, koska ko. esityksessä jokunen lapsi pääsee pieneen baattiin yhdessä delfiinien kanssa. Suosittelen lämpimästi Loro Parkkia kaikille, jotka matkustavat Teneriffalle.

Jungle Park

Jungle Park on eläinpuisto. Jungle Parkista löytyy erilaisia lintuja ja eläimiä, mutta norsut oli remontin takia siirretty muualle. Lintushow oli hieno. Lintuja sai myös ruokkia ja osa linnuista oli kesyjä. Lintushow oli ainutlaatuinen, koska shown linnut olivat harvinaisia ja kookkaita. Eläinten- ja lintujenhoitajat käsittelivät lintuja tottuneesti ja katsomo oli täynnä. Suosittelen Jungle Parkkia perheille ja heille, jotka ovat kiinostuneet eläimistä ja linnuista.

Siam Park - maailman paras vesipuisto

titityyppi    25.05.2015    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

Teneriffalla, Costa Adejessa, sijaitseva Siam Park on yksi Euroopan suurimmista ja hienoimmista vesipuistoista. Maailman suurimman matkailupalvelun Tripadvisorin käyttäjät ovat valinneet Siam Parkin vuonna 2014 maailman parhaaksi vesipuistoksi. Ehdottomasti siis käymisen arvoinen paikka muillekin kuin perinteisten vesiliukumäkien ystäville.

Jos ei ole innostunut vesileikeistä voi päivän käyttää myös kävelemällä ympäri mahtavaa aluetta, pysähtymällä nauttimaan virvokkeita tai köllähtämällä hetkeksi rannalle ottamaan aurinkoa. Jos mielii pulikoimaan, voi tavaransa jättää siksi aikaa lokeropisteisiin, joita löytyy ympäri aluetta.

Oma suosikkini oli puiston läpi virtaava Mai Thai River, maailman pisin laiskanjoki eli lazy river, jonka virran mukana voi rennosti köllötellä kumirenkaassa joko yksin tai pareittain.

Rauhallisempiin aktiviteetteihin kuuluu myös alueelle rakennettu suuri keinotekoinen hiekkaranta, Siam Beach. Lisäksi samalta rannalta löytyy The Wave Palace, joka luo keinotekoisia aaltoja kerran tunnissa. Aallot voivat olla jopa kolme metrisiä ja näin ollen maailman korkeimpia keinotekoisia aaltoja.

Vauhdikkaammille vesipedoille puistosta löytyy esimerkiksi 28 metriä korkea Tower of Power -vesiliukumäki, jonka lähes pystysuora pudotus pulauttaa laskijan putkeen, joka kulkee haita vilisevän altaan läpi. Kaikki tämä alle 10 sekunnissa.

Thaimaa-teemaisella Siam Parkilla on sama omistaja kuin Teneriffan Puerto de la Cruzissa sijaitsevalla Loro Parque eläintarhalla. Jos haluat lomasi aikana vierailla molemmissa puistoissa, kannattaa ostaa kaksoislippu, jolla saa alennusta normaalihintaisista sisäänpääsymaksuista.

Kuvia ja pari lyhyttä videota puistosta löytyy blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...falla.html

Tulivuori Teide

titityyppi    21.05.2015    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

Teneriffan tunnusmerkki on 3718 metrin korkeuteen kurkotteleva tulivuori Teide (Pico del Teide). Kanariansaarten suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluva Teide on koko Espanjan korkein vuori ja maailman kolmanneksi suurin tulivuori.

Pilvien yläpuolelle kiemurreltiin mutkaista vuoristotietä pitkin ja Teiden kansallispuiston karut maisemat kävivät koko ajan vain upeammiksi. Köysirataa pitkin pääsee ylhäällä sijaitsevalle näköalatasanteelle. Liput köysiradalle saa ostettua erikseen alhaalla olevasta lipunmyyntipisteestä. Aikuisten lipun hinta oli 26 euroa ja alle 14-vuotiaiden lasten lippu oli 13 euroa. Vaunuun mahtuu noin 20 henkilö kerrallaan ja matka ylös kestää noin 8 minuuttia.

Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, joka osoittaa, että Teneriffa on muutakin kuin vain aurinkorantoja.

Kuvia ja pari videonpätkää Teideltä löytyy blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...teide.html

Loro Parque - euroopan paras eläintarha Teneriffalla

Näyttävä Loro Parque eläintarha sijaitsee Teneriffan pohjoisosassa, Puerto de la Cruzin keskustassa ja on kanariansaarten suosituimpia nähtävyyksiä. Eläinpuisto on erikoistunut erityisesti papukaijoihin, maailman suurimmalla papukaijakokoelmallaan, mutta sieltä löytyy myös kattava valikoima muita eläimiä; gorilloja, simpansseja ja muita pienempiä apinoita, pingviinejä, tiikereitä, muurahaiskarhuja, jättiläiskilpikonnia ja miekkavalaita, muutamia erikoisimpia elukoita mainitakseni.

Maisemointiin on panostettu ja maailman suurimman matkailupalvelun Tripadvisorin käyttäjät ovat valinneet Loro Parquen vuonna 2014 Euroopan parhaaksi ja maailman kolmanneksi parhaaksi eläintarhaksi. Teneriffan pohjoisosassa ilma on kylmempää kuin etelässä, joten varsinkin aamupäiväksi kannattaa mukaan varata vähän pidempää hihaa ja lahjetta, muutoin saattaa vilu yllättää.

Eläintarhassa järjestetään useita eläinnäytöksiä, joista me päädyimme katsomaan miekkavalaiden ja merileijonien showt. Näytösten aikataulut kannattaa tarkistaa portilla jaettavasta ohjelmalehtisestä ja kartasta. Alueelta löytyy myös useita kahviloita ja ravintoloita, joista saa syömistä ja juomista, jotta jaksaa taas tepastella.

Puistossa saa vierähtämään useita tunteja. Me varasimme retkemme paikalliselta matkanjärjestäjältä ja hintaa retkelle tuli 46 euroa henkilöltä sisältäen bussikuljetuksen. Costa Adejesta Puerto de la Cruziin körötteli reilun tunnin verran. Bussi tuli hakemaan meidän hotellimme kupeesta aamulla yhdeksän jälkeen ja palautti meidät samaan paikkaan kuuden jälkeen illalla.

Kuvia Loro Parquesta ja videopätkä merileijonien showsta löytyy blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...falla.html

Loro parque

wildcat81    28.04.2014    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

Kävimme viikon reissullamme loro parquessa ja oli näkemisen arvoinen paikka. Siellä näki eksoottisia eläimiä ja show esitykset oli mahtavia. Suosittelen kaikille sinne menijöille.

Loro Pargue

Olimme tyttären pojan kanssa helmikuussa Teneriffalla, puerto de la gruutzissa, hieno ja onnistunut loma ,vaikka viikon alkupäivät olivatkin pilvisiä, mutta otimme ilmoista kaiken irti ja reissasimme ympäri kaupunkia. Suosittelen ehdottomasti Loro Prguetta jossa riittää näkemistä aikuisille sekä lapsille , ja niitä ihania ja liikuttavia merilijona, delfiini ja valas esityksiä ei voi hehkuttaa tarpeeksi, niin ihania ne olivat. Paikassa riittää nähtävää. Myös sukellusvene retki oli näkemise arvoinen. Loppuviikolla paistoi aurinko ja se meni aurinkoa ottaessa ja hotellin altaalla.

nähtävää

Vieras    12.05.2013    Puerto de la Cruzin nähtävyydet    Puerto de la Cruz

Jos joku menossa puerto de la cruzziin.. Käykää ihmeessä eläintarhassa! Teiden retki varmasti upea. Ostakaa bonokortti (eli bussikortti) ja käykää santa crizissa shoppailee sekä katsomassa "sahara" hiekkaranta. Laavaranta puertossa on hyvä. Kannatta ehdottomasti käydä myös puutarhoissa. Ja liskoja voi nähdä kun menee ylemmäs puistoon, jossa paljon lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia..

Teneririffalla

Teneriffalla 26.2.2013 viikon hoteli PEZ AZUL ihan perus normi, rauhallinen asua.

Sää oli suht hyvä auriko paistoi 4 pvänä..eka pvä pilvinen ja vähän satoi.. mentiin pakallisella bussilla Los Cristianosiin jossa paistoi aurinko ja ,mentiin rantaan ottamaan aurinkoa, TUO pvä sattui olemaan eteläosassa AINUT aurinkoinen pvä viikon aikana, ostettiin kioskista bonokortti joka on edullisin 15 e/hlö takaisin tullessa maskoi 3,40 e lisää,, (matka kesti n. 1 h 20 min sivu)

Kannattaa hypätä taksiin n. 7 euroa ja käydä shoppailemassa LA VILLA shopingcenterissä jossa yli 100 suht edullista myymälää.. lauantaina oli surkea markkinapaikka Jardin rannan lähellä (vanhaa tavaraa ..kirppari vaatetta myynnissä :)

LORO PARK täytyy nähdä- hienoja delfiini, jvalas ja papukaija esityksiä

Teide

scilla68    28.02.2013    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

Tänään lähetään Teidelle! 2h ajettiin sinne ja ihmeteltiin sielä tovi, käytiin kävelemässä siel missä on kuvattu Apinoiden plaaneetta kuvauksiakin. 1h ajetttiin alas Teideltä, no tietty mennessä piti pysähdellä valokuvaamaan tasanteille. Tiet on aikas serpentiiniä, täkäläiset ajaa aika kovin. Teiden huipulle ei menty koska hissillä oli niin armoton jono, just parahiks oli tullu monta bussillista jengii. Maisemat oli ihan kun olis ollu Marsissa!

Santa Cruz ja Hypermarket.

scilla68    28.02.2013    Aronan nähtävyydet    Arona

Centro Comercial, oltiin perillä ennen kymmentä ja liikkeet aukas ovensa vasta klo 10. Juotiin siinä odotellessa fressit ( Zumo Naranjat) 4€ – kyl oli sit hyvää!!

Kaupat aukes ja lähdettiin samoileen – ja mä kuolasin yhes vaateliikkeessä tiger paitoja, mut valinnan vaikeus – raahasin ukko paran päättämään kun en itse osannut tehdä päätöstä. Mukaan tarttui tiikerikuosinen tunikamallinen paita 16€ , pitsinen vyö 9€.

Karkkikaupassa oli pakko käydä mutta vasta painoksi myös hedelmiä kävin ostamassa.

Pois lähtiessä kävin vielä sellasessa halpisliikkeessä ja sieltä tartti mukaan farkut 8€, ruskean tikrupaidan 7€ - miten niin tykkään tikruista – ja hapsuvyön 3€

San Miguelin Castillo

scilla68    28.02.2013    Aronan nähtävyydet    Arona

Sielä pidetään turnajaisjuhlia ja ne maksais 52 € / per nenä.

Linna oli oikein komia ulkoa päinkin, sisälle emme päässeet.

GÜIMARIN pyramidit

scilla68    28.02.2013    Aronan nähtävyydet    Arona

jestas sisäänpääsymaksu oli 22€ / per nenä - tyyristä. Eihän sielä ollu mitään – pelkkiä kivikasoja joihin ei edes saanut mennä. Fressit otettiin ja ne oli 3€ /kpl, pinssi 2,50€ ja cdkortti 3,50€.

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.