Plataniaksen matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Paras taverna

Vieras    21.09.2013    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Tulimme eilen Plataniaksesta. Siellä olemme käynteet jo toistakymmentä kertaa. Tuttu paikka siis.

Testasimme tälläkin reissulla pari entuudestaan meille tuntematonta tavernaa. Yksinkertaisesti voi todeta , että Plataniakasessa ei huonoa ruokapaikkaa olekaan. Mutta ehdoton ykkönen on ASTREA. Sinne pääseen keskusaukion Hanian puoleisesta päästä yläkylään lähtevää katua pitkin. Tätä katua kiivetään ylös, eikä käännytä missään vaiheessa vasemmalle tai oikealle. Matkalla ohitetaan mm. sellainen kiva kohta jossa keskellä katua kasvaa puu. Matkan loppupäässä tie kääntyy melko jyrkästi vasemmalle. Vielä vähän matkaa ja oikealle puolelle jää kirkko.

Tässä vaiheessa ASTREAn pihalla jo varmaan näkyykin Dimitri, joka on paikan "sisäänheittäjä". Dimitri ilahtuu ikihyviksi heti kun kuulee tulijoiden puhuvan suomea! Dimitri on poikkeuksellinen sisäänheittäjä: Ei vänkää väksin ja ymmärtää jos haluatkin jatkaa matkaa. Mutta jos haluat hyvää ruokaa ja käsittämättömän mukavan

henkilökunnan palvelua ja jos vielä haluat tulla tosihyvälle tuulelle niin älä ohita ASTREAA.

Niin. Henkilökunta tulee helposti kilistämään kanssasi ja saattaa itsekin siemaista tilkan Ouzoa. Saattaapa joku henkilökunnasta tulla tarjoamaan koko seureueelle ilmaiseksi ouzot. Varsinkin jos kysyt henkilökunnalta: "What time is it.... Is it ouzotime?"

Esimerkiksi Stifado -lihapata on tosihyvä ja annos reilun kokoinen. Hinantkin ovat kohdallaan.

Ja kaupan päälle saat vielä hukeat näkymät, Astreassa on sellainen ulkoilmaterassi joka näyttää olevan tyhjän päällä. Sieltä avautuu näkymä ohi kylän merelle asti.

Paikan pomo ja omistaja on Jorgos.

Hotelli Caldera Bay ja Plataniaksen parhaat tavernat

Vieras    11.06.2013    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Tässä tulee lähes 20 kertaa Kreetalla käyneen ajatuksia: Caldera Bay on verrattain uusi hotelli ja sen sijainti on erinomainen. Se on aivan rannalla ja kuitenkin vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Plataniaksen keskusaukiolta. Hotelli koostuu useista rakennuksista ja alueella on monia uima-altaita. Sopii yhtä hyvin lapsiperheille kuin aikuisillekin. Aamiainen maksoi 6 euroa ja oli ehdottomasti hintansa arvoinen. Illallinen seisovasta pöydästä 12 euroa ja oli hintansa arvoinen.

Lähellä on monia hyviä ruokapaikkoja. Parhaat tavernat ovat: Droisia, Mylos, Diogenis, Astrea

Hotellilta pääkatua länteen (oikealle) n. 200 m ja vasemmalla puolen pääkatua on MYLOS. Mylos taitaa olla Plataniaksen kallein ja myös tasokkain taverna. Ruoka on hyvää ja ympäristö erinomainen, sillä taverna on rakennettu vanhan myllyn ympärille. Heti Myloksen jälkeen vasemmalle kääntyy sivukatu. Sivukatua n. 50 m ja oikealla sijaitsee DROISIA. Ehkäpä Plataniaksen paras ruoka, ystävällinen henkilökunta ja tunnelmallinen ympäristö.

Hotellilta itään pääkatua keskusaukiolle asti INKA-marketin vierestä portaat ylös on DIAGENIS - eli vasemmalla puolella katua hotellilta tultaessa. Aivan upea kattoterassi ja näkymä merelle tai toisella puolella tavernaa näkymä pääkadulle. Loistavaa ruokaa, isot annokset ja ehdottomasti edullisinta!

Oikealta puolelta pääkatua eli heti keskusaukion jälkeen lähtee katu vanhaan yläkylään. Kannattaa kiivetä ylös asti vaikka välillä onkin monia sisäänheittäjiä. Kiipeä ihan ylös, oikealle jää kirkko. Siellä kadun päässä on

ASTREA ja luultavasti Dimitri odottaa sinua jo ovella. Hän on aivan ihastuttava velikulta, vähän nuhjuinen mutta niin persoonallinen, ystävällinen ja erittäin fiksulla tavalla tulijoita ASTREAA ohjaava, että on ihan pakko mennä sisään. Etkä tule katumaan. Näkymä sieltä korkealta on huikea!!! Ruoka on hyvää vaikkakin annokset ovat maltillisen kokoisia verrattuna Diogeniksen annoksiin. Mutta henkilökunta on niin loistavaa, että ASTREASSa jokainen varmasti viihtyy. Viimeistään sitten kun Dimitri tai joku muu henkilökunnasta tulee ison Ouzo-pullon kanssa pöytääsi ääreen, kaataa kaikille snapsit ja skoolaa pöytäseurueen kanssa. Olenpa täällä nähnyt sellaisenkin, että tarjoilija hyppäsi pöydälle tarjoilemaan seinän viereiselle asiakkaalle.

oliivikosmetiikkaa

Edith    17.11.2012    Plataniaksen ostokset    Platanias

todella hyvää oliivikäsirasvaa ja monenlaista muuta oliivikosmetiikkaa Plataniaksesta alan liikkeestä

hyvä sijainti keskustassa

Edith    17.11.2012    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2012 | Hotelli: Omega Platanias

sijainti hyvä, pyyhkeet ois saannut vaihtaa useammin, aikas rauhallinen, lähellä hyviä ruokapaikkoja

Arvosana hotellille:

Social Bar&Club

muus    08.10.2011    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Plataniaksen keskusaukiolla mukava pienehkö baari. Toimii päivisin esim. kahvilana ja illalla istuskelupaikkana. Puolenyön jälkeen alkaa isommat bileet ja tanssimusiikki pauhaamaan. Hauskanpito jatkuu aivan aamun pikkutunneille asti :) Hinnat suht ok, oluet n.3-4€ ja drinkit 7€.

Omega Platanias

muus    08.10.2011    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2011 | Hotelli: Omega Platanias

Hotelli oli ihanan kodikas. Siivous toimi erittäin hyvin, todella siistiä jälkeä! Respassa oli töissä suomea puhuva Petra, joten tänne uskaltaa matkustaa kielitaidottomatkin. Sijainti hyvä, lähellä keskustaa ja Aurinkomatkojen palvelutoimistoa, mutta kuitenkin sen verran sivussa, että alue oli rauhallinen. Allas on iso ja altaalla on snack baari josta saa erinomaista pizzaa (n.6-7€). Perjantaisin karaokea.

Arvosana hotellille:

Kodikas, rauhallinen hotelli

Vieras    05.10.2011    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2009 | Hotelli: omega entinen elisso

Ensimmäinen kerta kun majoituimme huoneistohotelliin, hieman jännitti kun olimme aiemmin olleet monen tähden hotelleissa ja saaneet luxus palvelua. Hotelli oli kodikas ja rauhallinen. Palvelu ystävällistä, suomalainen henkilö respassa. Siivous huoneissa joka päivä, siistijä erittäin ystävällinen :) Pihalla puuhasi "talonmies" päivittäin. Hän myös huikkasi tervehdykset mennen tullen. Huoneet olivat tilavat, parveke myös. Siellä oli mm.pyykinkuivatusteline.Baarista sai juotavaa ja pikkupurtavaa. Aamiaisenkin kerran siinä söimme, tehtiin tilauksesta,hinta/laatusuhde ok. Ruokakauppa lähellä ja rantaan lyhyt kävelymatka. Aivan hotellin kupeessa on tosi hyvä ruokaravintola. Olimme v.2010 Rhodoksella mutta nyt parin päivän päästä meitä kutsuu taas Plataniaksen kylä ja siellä Hotelli Omega Platanias.

Arvosana hotellille:

Mukava rauhallinen hotelli

Vieras    06.09.2011    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2011 | Hotelli: omega entinen elisso

Hotelli, jossa suomalainen viihtyy. Ei taistelua aurinkotuoleista, vaan kaikille riittää. Ei melua vaanrauhallista oloa kivenheiton päässä kaupoista ja palveluista. Hienoon hiekkarantaan lyhyt kävelymatka.

Eppu

Arvosana hotellille:

Kiva hotelli

Thessi    04.07.2011    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2011 | Hotelli: Menia, huoneistohotelli

Kiva hotelli rannalla. Huone ok ja siisti. Hotellissa on oma ravintola jossa me söimme pelkästään aamiaisen. Sillä jaksoi pitkälle päivään. Aivan hotellin vieressä on kauppa mistä saa kaikkea viinasta pyyhkeisiin.. ;D Ruokatarvikkeitakin oli saatavilla, jos esim halusi tehdä itse aamupalan. Lähellä oli ravintolat ja baarit. Voisin mennä uudestaankin!

Arvosana hotellille:

Upea ranta, amaing beach

Vieras    16.06.2011    Plataniaksen nähtävyydet    Platanias

Olimme viime vuonna isäpuoleni ja siskoni kanssa toista kertaa Kreikassa. Yövyimme Futura nimisessä hotellissa. Hotelli vastasi odotuksiamme, henkilökunta, siis tarjoilijat ja vastaanottovirkailijat olivat todella ystävällisiä. Hotellimme oli rauhallisella alueella, hotellin vierestä löytyi semmoinen miniMarket. Uima-allas oli joka päivä lasten suosiossa, semmoinen baari/snackravintola oli osittain terassina uima-altaan yläpuolella. Yksi päivä lähdimme ajamaan vuokra-autolla Selafonis- nimiselle vuorten takaisille rannoille. Aivan upeaa! Ranta oli kuin paratiisi, turkoosia vettä ja lähes valkoista hiekkaa. En tiedä kauan matkassa kesti, kun keskityin nalkuttamaan upeista maisemista. Jotain pari tuntia matka kesti.

Toinen retkikohteemme oli Limnoupolis niminen vesipuisto. Vesipuisto oli hieno, iso ja hauska paikka. Paljon vesiliukumäkiä, ja lekottelualue, baari, jonka penkit olivat osiltaan vedessä. Mieleen jäi ainakin toodella pitkä vesiliukumäki ja rengasjoki, jossa täytyi lekotella ja antaa virran viedä. Paljon jäi mieleen, suosittelen!

Kiva perhehotelli

lottaleena    26.10.2010    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2010 | Hotelli: Hotel Evropi

Erittäin hyvällä paikalla sijaitseva hotelli, silti meteli ei juurikaan pääkadulta kuulu huoneisiin.Siisti ja kodikas.

Huoneet vaatimattomia mutta ihan hyvänkokoisia, varustus ehkä turhan suppea. Tavaroille ei ollut paljon laskutilaa eikä vaatteille hyllyjä vaan muutamia henkareita vaan kaapissa.Mukava perhehotelli, jossa tarjottiin myös maittavaa ja edullista ruokaa.Kissat ehkä turhan tuttavallisia... niitä kurnusi joka ilta parvekelasin takana, kun lapset niitä erehtyi kerran ruokkimaan.Silti ihan suloisia ja siistejä kissoja.

Arvosana hotellille:

heti lomalla

Vieras    24.09.2010    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2010 | Hotelli: omega entinen elisso

hotellissa ihan petra joka on suomalainen ja Tony hoitaa hyvin muut allasalueet jne.... ei luksusta mutta tuttua ja turvallista.olemme olleet ehkä 7 kertaa samassa hotellissa.Suomalaisia turisteja etupäässä eikä ole tungosta.Me lähdemme lepäämään ja siellä on heti lomalla

Arvosana hotellille:

Ryöstö hotelli Troulakis Villagessa

Olin avopuolisoni kanssa 2 vkon lomamatkalla Kreetalla, Hanian lähellä Plataniaksessa 13.-27.5.2010. Hotellimme oli Troulakis Village, kaksio ground floorissa eli maaterassilla (huone nro 203). Terassille oli ovet molemmista huoneista. Tuloiltana testasimme ovet siten, että jäin terassille avomieheni laittaessa sisäpuolelta oven kiinni (liukuovi, ovessa kahva jota käännettiin). En pystynyt avaamaan ovea ulkopuolelta. Maaterassia ympäröi aita, jonka takana oli nurmikkokenttä ja sen takana oliivipuulehto. - Olimme matkan varauksen yhteydessä esittäneet Tjäreborgille toivomuksen, että saisimme hotellihuoneemme ylemmistä kerroksista. Toive ei toteutunut. Kysyimme vastaanotossa, voisimmeko vaihtaa huoneiston ylempiin kerroksiin, mutta vastaus oli kielteinen; hotelli oli täynnä.

Opas kertoi, että Hanian lähistöllä oli ollut viime aikoina taskuvarkaita ja kehotti kaikkia ottamaan tallelokeron, ja säilyttämään rahansa ja arvoesineensä siellä. Tallelokeron olimme ajatelleetkin ottaa, ja näin myös teimme, kuten aiemmillakin lomamatkoilla, myös Kreikassa.

Menimme nukkumaan viimeisenä iltana 26.5. noin klo 22. Olimme pakanneet matkalaukut ja sulkeneet ne. Tallelokeron luovutimme, koska oli aikainen lähtö lentokentälle klo 7:40 ja vastaanotto aukesi vasta kello 8:00. Laitoimme terassin ovet kiinni nukkumaan mennessämme kuten jokainen ilta lomamme aikana.

Minä pakkasin omaan käsilaukkuuni mm. lompakkoni, passin, matkaliput, digikameran, ja laitoin käsilaukkuni keittiön/olohuoneen pöydälle, kuten myös kelloni, kaulakoruni ja kännykkäni, johon olin laittanut herätyksen klo 6. Avomieheni pakkasi omat tavaransa reppuunsa, ja hänkin jätti kännykän pöydälle herätyksen vuoksi. Makuuhuoneen ovi oli auki ja sängystä oli suora näkymä olohuoneen pöydälle, matkaa pari kolme askelta. Emme voineet kuvitellakaan, että joku tulisi huoneistoon meidän nukkuessamme.

Yöllä heräsin vähän vaille kaksi, nousin ylös, vilkaisin tällöin kännykästä aikaa. Kaikki tuntui olevan ok. Menin takaisin nukkumaan. Joskus viiden jälkeen, ennen puolta kuutta heräsin avomieheni huutoihin: "Herää, herää, meidät on ryöstetty, passit, rahat, kaikki on viety". Olohuoneen terassille johtava ovi oli auki, verhot heiluivat tuulessa. Reppu, laukku, kännykät, rannekello ja kaulakorut olivat hävinneet pöydältä. Reppu ja käsilaukku olivat terassin lattialla, samoin lompakot. Lompakoista oli tyhjennetty käteinen raha, myös kolikot, käsilaukustani viety passi, digikamera, repusta myös viimeisenä iltana ostamamme tupakkakartongit. Molempien passit oli viety. Luottokortit olivat tallella (oppaan mukaan niitä ei ole "tapana" varastaa koska kaikkialla Kreikassa vaaditaan tunnusluku).

Olimme shokissa. Huomasin, että laukkuni sivutaskussa ollut vanha peruskännykkäni oli tallella. Soitin 112:een klo 5:39 ja selitin että meidät on ryöstetty, ja poliisi luvattiin lähettää paikalle. Yritin soittaa hotellin esitteessä mainituille henkilöille, Pablolle ja Mikelle, mutta ei hotellihuoneen puhelimesta eikä kännykästä saanut heihin yhteyttä (väärä numero?). Soitin myös Tjäreborgin palvelunumeroon, jossa päivystävä opas lupasi yrittää järjestää meidät kotimatkalle ilman passia (tai virallista henkilötodistusta) ja kirjoittaa todistuksen vakuutusyhtiölle ilmoittamastamme ryöstöstä. Poliisi tuli paikalle vasta seitsemän jälkeen, juuri kun olimme lähdössä. Poliisi ei puhunut englantia. Hän soitti poliisiasemalle ja antoi puhelimen minulle. Puhuin englantia puhuvan poliisin kanssa, joka kehotti meitä lähtemään poliisin mukana poliisiasemalle, ”mikäli haluamme varastetut rahamme takaisin”. Soitin uudestaan Tjäreborgin oppaalle ja kysyin, voisimmeko mennä poliisiasemalle ja hän sanoi, ettei ole aikaa vaan että meidän on lähdettävä odottamaan bussia. Näin sitten teimme.

Bussia odotellessamme tuli hotellin työntekijä töihin. Menimme hänen perässään vastaanottoon, samoin myös skandi (norjalainen?) mies ja hänen poikansa. Heidätkin oli ryöstetty, mm. heidän kannettavansa ja kännykkänsä oli viety (huonenro 703). Respan työntekijä kyseli, oliko meidän päälle ruiskutettu jotain spraytä (narkoottista kaasua?), näin ryöstäjät kuulemma tekevät tainnuttaakseen uhrinsa joksikin aikaa. Emme osanneet siihen sanoa mitään, mutta itse luulen, että näin on tapahtunut, koska en millään meinannut herätä avomieheni herättelyyn. Minua oli vaivannut usean päivän ajan kutittava yskä ja noin tunnin välein heräsin yskimään; nyt olin nukkunut yhtä soittoa kahdesta yli viiteen.

Digikameran lisäksi menetimme satoja lomakuvia. Tätä ei mikään vakuutus voi korvata.– Vakuutus korvasi ryöstetyistä rahoista ja tavaroista vain hieman yli puolet.

Näen myös painajaisia, ja en varmasti koskaan voi enää asua ensimmäisessä kerroksessa, puhumattakaan maaterassilla olevassa huoneistossa. Lähetin Tjäreborgille palauteviestin kesäkuun viimeisenä päivänä, jossa kerroin tapahtuneesta. Tjäreborg vastasi viestiini vasta viime viikolla, hyvin ylimalkaisesti, jopa ylimielisesti. He mm. kertoivat olleensa yhteydessä kohteen hotelliin, jossa oli kerrottu, että hotellikansiossa oli mm. numerot, joihin voi soittaa jos luottokortit katoavat. Meiltä ei kadonnut luottokortteja, ja vaikka nekin olisi varastettu, niin emme päässeet respaan ryöstöaamuna, koska se aukeni vasta klo 8 ja bussimme lentokentälle piti lähteä jo 7:40. Tjäreborg ei siis vaivautunut edes lukemaan kunnolla, mitä meille oli tapahtunut. He myös ilmoittivat, etteivät ole korvausvelvollisia, vaan vakuutusyhtiö on. Vakuutusyhtiö korvasi meille hieman yli puolet menettämistämme rahoista ja tavaroista, mutta mikään vakuutus ei korvaa esim. menettämiämme lomakuvia, pahaa mieltä ja painajaisia. Luulisi matkatoimiston eli tässä tapauksessa Tjäreborgin olevan hieman kiinnostuneempi asiakkaistaan ja heidän hyvinvoinnistaan. Tjäreborgilla maksavaa asiakasta (siis jo matkan maksanutta) ei palvella!!! – Olisi myös luullut oppaitten varoittavan ryöstöistä, koska niitä oli tapahtunut aiemminkin kevään 2010 aikana Haniassa ja lähistöllä, etenkin 4 tähden hotelleissa ja maaterassihuoneistoihin. Tämän siis kuulimme monelta eri taholta Suomeen palattuamme. Olisimme toki linnoittautuneet viimeiseksi yöksi hotellihuoneeseemme aivan eri tavalla, jos olisimme kuulleet ryöstöistä.

Haluan kertomuksellani varoittaa kaikkia, jotka matkustatte Kreetalle. Kreikkaa on pidetty turvallisena maana, verrattuna moniin muihin Välimeren maihin. Opas varoitteli meitä tulopäivänä taskuvarkaista, ryöstöistä hän ei puhunut mitään. Ryöstöt ovat kuitenkin lisääntyneet ainakin Hanian lähistöllä. – Emme olleet ainoat, jotka ryöstettiin kyseisenä yönä. Ainakin tapaamamme skandi mies ja hänen poikansa ryöstettiin myös, samana yönä, samassa hotellissa. Ehkä meillä kävi tuuri, kun mahdollisesti meidät nukutettiin jollain narkoottisella kaasulla; mitä olisikaan voinut tapahtua jos olisimme heränneet kesken ryöstön…

Evropi

matkaajamamma    31.01.2010    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2009 | Hotelli: Hotel Evropi

Hotelli Evropi Plataniaksen yläkylän juurella on todella hyvän palvelun hotelli. Hotelli on Aurinkomatkojen listoilla mutta sieltä voi myös varata suoraan huoneen ja ottaa lennot erikseen mistä vaan. Hotelli on ehkä vaatimattoman näköinen Plataniaksen päätien varteen nousseiden lasipalatsien rinnalla mutta palvelu on luksusta.

Useamman kerran Kreetalla käyneenä en hae enää ravintolaelämyksiä yläkylän ravintoloista, vaan nautin Evropin listalta maukasta ja edullista evästä.

Kreetalla on kätevää liikkua busseilla. Bussit ovat siistejä, ilmastoituja ja matkojen hinnat ovat edullisia. Busseissa rahastajat huutelevat myös turisteille informaatiota tulevista pysäkeistä.

Viiemeisimmat matkani ovat suuntautuneet Euroopan ulkopuolelle mutta kyllä Kreeta kutsuu taas ensi toukokuussa.

Arvosana hotellille:

Kodikas, siisti hotelli

Vieras    23.10.2009    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2009 | Hotelli: Menia, huoneistohotelli

Hotelli Menia Plataniaksessa oli todella kotoisa, siisti ja viihtyisä paikka. Piha-alueella oli kaksi uima-allasta ja kaksi ihan pientä lapsille. Aurinkotuolit kiersivät altaita, sen lisäksi oli vielä aurinkoterassi tuolineen. Piha-alue oli laatoitettu ja alakerran huoneissa oli pienet omat pihat, vähän rivitalo-tyyppisesti. Parvekkeilta upeat näkymät aavalle merelle ja Thororou-saarelle. Myös ravintolasta upeat näkymät merelle päin. Maanantai-iltaisin ravintolassa vietetään Kreikkalaista iltaa, paikalla orkesteri ja tanssijoita, myös yleisö pääsee tanssiin mukaan.

Henkilökunta oli ystävällistä, siivoojat huomioivat tyttären pienen pehmolelunkin aina asettamalla sen sängyllä rusetiksi tehdyn lakanan päälle =)

Hotellin ranta on siisti ja siitä oli hyvä mennä uimaan.

Hotellilta oli lyhyt matka joka paikkaan, niin keskustaan, kuin Agia Marinaankin päin.

Eli kaikin tavoin oikein ihana hotelli, suosittelemme kaikille!

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Plataniaksessa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.