Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Plataniaksessa

Ravintola Sokrates

Vieras    23.06.2014    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Ravintola Sokrates sijaitsee yläkylään johtavan tien varrella, heti suuren, keskellä tietä kasvavan suuren oliivipuun jälkeen, tien vasemmalla puolella.

Ravintolan ilmapiiri on miellyttävä, henkilökunta on ystävällistä ja terassilta on kauniit maisemat. Ravintolalla on yksittäisannosten lisäksi valmiita 'settejä', joihin kuuluu ouzo, kreikkalainen salaatti, leipä, pääruoka sekä puna/valkoviiniä valinnan mukaan.

Ravintola kuuluu vakiokohteisiimme Plataniaksessa.

Ravintola Sunset

Vieras    23.06.2014    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Jos haluat syödä hyvää kreikkalaista ruokaa ja nauttia kauniista maisemista yli Plataniaksen kylän, kannattaa ehdottomasti kokeilla ravintola Sunsetiä.

Se sijaitsee matkalla 'yläkylään' eli lähdetään nousemaan yläkylään vievää tietä, mennään pienen matkaa ohi vanhan, keskellä tietä kasvavan oliivipuun, kunnes saavutaan pienen, kioskin kokoisen kaupan kohdalle (tien vasemmalla puolella). Minikaupan kohdalta lähtee kapea tie/kuja kohti Ravintola Sunsetiä ja siinä on myös kyltti Restaurant Sunset 80 m.

Olemme käyneet useita kertoja Plataniaksessa ja vasta nyt löysimme tämän mukavan ja kauniilla paikalla sijaitsevan perheravintola Sunsetin. Ehkä se on jäänyt huomiotta, koska se sijaitsee hieman sivussa eikä sillä ainakaan nyt kesäkuussa ollut sisäänheittäjää.

Sen sijaan kuulimme paikalliselta pariskunnalta huonoja kommentteja ravintola Astreasta. Siellä tehdään vahvoja paukkuja ja omankin kokemuksen mukaan yritetään juottaa ihmiset humalaan. Tuodaan pöytään juomia, joita emme edes tilanneet. Liian tyrkyttävä meininki, mutta kuka mistäkin pitää....

Ravintola, merinäköala

Vieras    09.06.2014    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Huikea näköala pöydistä. Ihanan ystävälliset tarjoilijat ja mehukasta kana souvlavia! Nam!

Paras taverna

Vieras    21.09.2013    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Tulimme eilen Plataniaksesta. Siellä olemme käynteet jo toistakymmentä kertaa. Tuttu paikka siis.

Testasimme tälläkin reissulla pari entuudestaan meille tuntematonta tavernaa. Yksinkertaisesti voi todeta , että Plataniakasessa ei huonoa ruokapaikkaa olekaan. Mutta ehdoton ykkönen on ASTREA. Sinne pääseen keskusaukion Hanian puoleisesta päästä yläkylään lähtevää katua pitkin. Tätä katua kiivetään ylös, eikä käännytä missään vaiheessa vasemmalle tai oikealle. Matkalla ohitetaan mm. sellainen kiva kohta jossa keskellä katua kasvaa puu. Matkan loppupäässä tie kääntyy melko jyrkästi vasemmalle. Vielä vähän matkaa ja oikealle puolelle jää kirkko.

Tässä vaiheessa ASTREAn pihalla jo varmaan näkyykin Dimitri, joka on paikan "sisäänheittäjä". Dimitri ilahtuu ikihyviksi heti kun kuulee tulijoiden puhuvan suomea! Dimitri on poikkeuksellinen sisäänheittäjä: Ei vänkää väksin ja ymmärtää jos haluatkin jatkaa matkaa. Mutta jos haluat hyvää ruokaa ja käsittämättömän mukavan

henkilökunnan palvelua ja jos vielä haluat tulla tosihyvälle tuulelle niin älä ohita ASTREAA.

Niin. Henkilökunta tulee helposti kilistämään kanssasi ja saattaa itsekin siemaista tilkan Ouzoa. Saattaapa joku henkilökunnasta tulla tarjoamaan koko seureueelle ilmaiseksi ouzot. Varsinkin jos kysyt henkilökunnalta: "What time is it.... Is it ouzotime?"

Esimerkiksi Stifado -lihapata on tosihyvä ja annos reilun kokoinen. Hinantkin ovat kohdallaan.

Ja kaupan päälle saat vielä hukeat näkymät, Astreassa on sellainen ulkoilmaterassi joka näyttää olevan tyhjän päällä. Sieltä avautuu näkymä ohi kylän merelle asti.

Paikan pomo ja omistaja on Jorgos.

Hotelli Caldera Bay ja Plataniaksen parhaat tavernat

Vieras    11.06.2013    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Tässä tulee lähes 20 kertaa Kreetalla käyneen ajatuksia: Caldera Bay on verrattain uusi hotelli ja sen sijainti on erinomainen. Se on aivan rannalla ja kuitenkin vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Plataniaksen keskusaukiolta. Hotelli koostuu useista rakennuksista ja alueella on monia uima-altaita. Sopii yhtä hyvin lapsiperheille kuin aikuisillekin. Aamiainen maksoi 6 euroa ja oli ehdottomasti hintansa arvoinen. Illallinen seisovasta pöydästä 12 euroa ja oli hintansa arvoinen.

Lähellä on monia hyviä ruokapaikkoja. Parhaat tavernat ovat: Droisia, Mylos, Diogenis, Astrea

Hotellilta pääkatua länteen (oikealle) n. 200 m ja vasemmalla puolen pääkatua on MYLOS. Mylos taitaa olla Plataniaksen kallein ja myös tasokkain taverna. Ruoka on hyvää ja ympäristö erinomainen, sillä taverna on rakennettu vanhan myllyn ympärille. Heti Myloksen jälkeen vasemmalle kääntyy sivukatu. Sivukatua n. 50 m ja oikealla sijaitsee DROISIA. Ehkäpä Plataniaksen paras ruoka, ystävällinen henkilökunta ja tunnelmallinen ympäristö.

Hotellilta itään pääkatua keskusaukiolle asti INKA-marketin vierestä portaat ylös on DIAGENIS - eli vasemmalla puolella katua hotellilta tultaessa. Aivan upea kattoterassi ja näkymä merelle tai toisella puolella tavernaa näkymä pääkadulle. Loistavaa ruokaa, isot annokset ja ehdottomasti edullisinta!

Oikealta puolelta pääkatua eli heti keskusaukion jälkeen lähtee katu vanhaan yläkylään. Kannattaa kiivetä ylös asti vaikka välillä onkin monia sisäänheittäjiä. Kiipeä ihan ylös, oikealle jää kirkko. Siellä kadun päässä on

ASTREA ja luultavasti Dimitri odottaa sinua jo ovella. Hän on aivan ihastuttava velikulta, vähän nuhjuinen mutta niin persoonallinen, ystävällinen ja erittäin fiksulla tavalla tulijoita ASTREAA ohjaava, että on ihan pakko mennä sisään. Etkä tule katumaan. Näkymä sieltä korkealta on huikea!!! Ruoka on hyvää vaikkakin annokset ovat maltillisen kokoisia verrattuna Diogeniksen annoksiin. Mutta henkilökunta on niin loistavaa, että ASTREASSa jokainen varmasti viihtyy. Viimeistään sitten kun Dimitri tai joku muu henkilökunnasta tulee ison Ouzo-pullon kanssa pöytääsi ääreen, kaataa kaikille snapsit ja skoolaa pöytäseurueen kanssa. Olenpa täällä nähnyt sellaisenkin, että tarjoilija hyppäsi pöydälle tarjoilemaan seinän viereiselle asiakkaalle.

Social Bar&Club

muus    08.10.2011    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Plataniaksen keskusaukiolla mukava pienehkö baari. Toimii päivisin esim. kahvilana ja illalla istuskelupaikkana. Puolenyön jälkeen alkaa isommat bileet ja tanssimusiikki pauhaamaan. Hauskanpito jatkuu aivan aamun pikkutunneille asti :) Hinnat suht ok, oluet n.3-4€ ja drinkit 7€.

Hyvää ruokaa

Ravintola symposium oli Plataniaksen yksi parhaimmista ruokapaikoista. Hyvä palvelu, hyvä ruoka.

Oletko vieraillut Plataniaksessa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.