Matkakokemukset - Muita vinkkejä New Yorkista

Kaksi viikkoa New York

Tommik    02.11.2015    New Yorkin muita vinkkejä    New York City

Tässä vinkkejä NYC matkustaville, oli kyseessä vkonloppu tai pidempi aika.

Yrittäkää jaksaa lukea, yritän kertoa mahdollisimman paljon käytäntöön ja muuhun liittyvää.

Lentohan ei tuntunut missään, suora lento ja kesti sen 8 tuntia. Finnairin koneessa oli hyvää se että leffoja pystyi katsomaan oman mielen mukaan. Lentokone ruualta ei voi odottaa ihmeellistä, nälkä siirtyi sen verran että jaksoi odottaa kentälle pääsemistä, ja asunnolle. Vuokrattiin siis asunto New Jerseyn puolelta Home Awayn kautta missä tarjontaa riittää. Hinta oli kohtuullinen asunnon sijaintiin ja ulkoasuun verrattuna.

Aikaisemmin en ollut Nycissä käynyt. Jfk:lle laskeutumisen jälkeen eteneminen oli ihan ok vaikka turvatarkastus kesti pitkään. Sen jälkeen pääsi melko ripeästi kenttäkompkleksista pois. Kannattaa kuunnella kuulutuksia välillä. Meidän laukut oli nostettu liukuhihnalta pois siihen viereen mistä ne löyty mutkattomasti.

Sen jälkeen alkoi etsinnät kyydeille, 10 min etsinnän jälkeen kysyttiin ulkona olevilta bussiyrityksiltä kyytiä ja se hoitu hyvin eli otettiin meno-paluu joka maksoi 30 dollaria(ei tarvinnut miettiä paluukyytiä enää). Hintakaan ei paha, minun mielestä. Taksikyyti maksaa JFK:lta keskustaan noin 100 dollaria. New Jerseyyn se maksaa 140dollaria.

Sitten odoteltiin ja arvottiin ollaanko oikeassa kohdassa odottamassa vihreää isoa bussia. Henkilö keneltä ostettiin liput näytti paikan mihin kyyti tulee.

Näillä yrityksillä jotka tarjoaa kyytipalveluita löytyy yleensä kaikki laitteen myös korttimaksuun vaikuttavat luotettavilta ja sen näkee yhdenmukaisista yriyksen asuista.

Seuraavaksi lähdettiin liikkeelle kohti cityä, liikenne oli juri sitä mitä odotti...eli sitä on paljon. Noin 25min ajon jälkeen alkaa erottumaan ne pienet talot ja tiedät että city lähestyy! Huikea näky se valomeri kun ajetaan Broawaytä tai 5th avenueta pitkin..tosin ei siitä bussista kaikkea näe. Kuski ilmottelee etukäteen paikat missä pysähtyy. Eli sinun on hyvä selvittää etukäteen missä kohtaa on järkevää jäädä pois. Lähestulkoon kaikki yhteydet ensikertaa Nyciin menevälle on Port Authorityn Buss Terminaalissa, metrot, jatkobussit, Path-junillekin pääsee, mutta mikäli jäät Manhattanille hotelliin, sinun tarvitsee tietää vain osoite missä se on ja katsot etukäteen nettikartasta missä se sijaitsee.

Me mentiin Port Authorityn asemalle ja sieltä ennakotiedon mukaan etsittiin bussi nro 156. Mennessä katsottiin sopivan näköinen henkilö joka osasikin kertoa miten kannattaa jäädä pois.

HUOM. kaikki eivät osaa eikä halua neuvoa oikein!! Ja tästä kerron tuonnempana.

Port Authority sijaitsee siis w42st ja 8th avenuella. Jos joku ei siellä osaa sitä kertoa niin kannattaa tuon muuttaa pois!

Asunnon omistaja odotti meitä siellä ja tunnisti kun tultiin matkalaukkujen kanssa. Are you the two fellows from finland, come lets go to check the apartment.

Alue oli siis vanhaa New Jerseyn aluetta, latinoaluetta ja melko mukavan näköistä. Kaikki oli melkein oven edessä kun oli tarvetta kauppaan tai mihin hyvänsä. Pysäkki oli 10 metrin päässä.

Siinä asetuttiin ja tutustuttiin asuntoon. Ja eka homma oli keittää suomikahvit kun tuli otettua mukaan juhlamokkaa :) Maitoa löyty 20 metrin päästä kaupasta. Niin, gallona maitoa maksoi 2.99 dollaria eli melkein neljä litraa.

Seuraavana aamuna lähdettiin tutkimaan kaupunkia ja katsottiin että mikä olisi paras lippuvaihtoehto liikkua...no päätettiin ensin ottaa kertalippuja, mutta kuten asunnon omistaja sanoi niin kannattaa ehdottomasti ottaa Metrocard esim.7 päivälle, kaikkia vaihtoehtoja en nyt muista mutta itse otin sen 7 pvälle ja maksoi 31 dollaria. Mutta, on siis sellainen kortti mikä käy metroon, busseihin ja path-juniin ja maksaa 52 dollaria 7 pvälle. Nämä kannattaa kysyä esim.Port Authorityn asemalta tai itse mennä automaatille ja IHAN rauhassa niitä katsoa siinä, automaatteja riittää joita kiireiset paikalliset voivat käyttää. Ja voi kysyä sellaiselta tavallisen näköiseltä ihmiseltä jolla ei ole mieletön kiire. Tavallisen näköinen paikallinen = nuori jolla siistit vaatteet, keski-ikäinen jolla siistit normaalit vaatteet.

Rauhallisuudella ja itsetutkinnalla pärjää hyvin. Meitä vierailijoita siellä riittää ja paikalliset saavat hoitaa asiansa omalla tahdilla.

Ja hei, ota rahat taskusta sitten vasta kun " tiedät " mitä olet ostamassa. En tarkoita sitä että joku tulee ja nappaa lompakon käsistä, on itsellesi helpompaa kun ei ole kourat täynnä ja näytät paljon itsevarmemmalta.

Lippuautomaatteja on joka paikassa.

Sitten kun katsot metrokarttoja, on värilinjat ja numerot, mutta tämä onkin New Yorkissa omaa luokkaansa ja vaatii ajattelua sekä päättelyä vaikka voi tuntua simppeliltä.

Yksi: täytyy tietää missä jäät pois.

kaksi : mikä on linjan päätepysäkki.

kolme : täytyy tietää värilinja. esim. sininen A,E,C. Onko suuntana uptown tai downtown. Mahdollisesti esim.brooklyn. Katso metrokartasta oma pysäkki ja suunta. Opasteet on aika lapsenkengissä koska tuolla on aikasemmin mainitusti oma maailma noiden suhteen. Kaikki sujuu hyvin kun olet tarkkana.

esim.Pariisissa metron käyttäminen värilinjoilla on huomattavasti helpompaa.

Mainitaan nyt erikseen että kaikki eivät halua neuvoa sinua oikein...outoa eikö totta, mutta näin se menee. Opasteista on sanottava että ei siis ole parhaalla mallilla!

Paljon oppi kyllä kahdessa viikossa!

Myöhemmin laitan lisää infoa mistä voisi olla hyötyä muille.

wifi

Vieras    17.11.2013    New Yorkin muita vinkkejä    New York City

Wifi mäkkärissä ja Starbucksilla. Ota prepaid kortti jos haluut wifittää kulkiessa.

Ruoka

ssatu    21.07.2009    New Yorkin muita vinkkejä    New York City

Tää liittyy myös Floridaan.

Paljon tuli syötyä hot dogeja/hampurilaisia ja pizzaa (vaikka suomessa en koskaan syö).. Ainoa paha ruoka mitä söin oli lasagne.. eli kannattaa välttää amerikkalaista lasagnea!

Hotelli New Yorkissa

Hyvällä sijainnilla oleva hotelli "the hotel at timesquare", tsekkaa yhtenä vaihtoehtona tätä jos suuntaat NY:kiin. web: www.applecorehotels.com/the-...es-square/

Vaatimattomat mutta siistit huoneet. Erittäin niukka aamiainen (muista ottaa pari dollaria tippinä mukaan aamiaiselle että vältät vihaiset katseet) mutta ajaa asiansa. Times Square ja 5th Avenue aivan nurkan takana. Hinta tuntuu kovalta laatuun nähden mutta niin se taitaa siellä metropolissa olla, ei kuitenkaan lähellekkään kalleimmasta päästä.

Radisson Martinque

Memphis    21.07.2008    New Yorkin muita vinkkejä    New York City

Loistava sijainti, vain kortteli empire state buildingille. Metro 10 metrin päästä ovelta. Kaksi valtavaa ostoskeskusta Manhattan Mall (remontin alla) ja Macy`s nurkan takana. Vilkas Korealainen tie hotellin edessä.

Oletko vieraillut New Yorkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.