Matkakokemukset - Lennot & liikenne Los Angelesissa

Curbside checking

Jenkeissa on nykyaan isoimmilla lentoyhtioilla CURBSIDE CHECKING, mika tarkoittaa terminaalin ulkopuolella olevaa

tiskia, missa voi hoitaa check in:in, jos haluaa valttaa jonoja esim. kovassa kiireessa. Curbside checking on vain lyhyt tiski ja vaaka terminaalin ulkopuolella ja useimmiten sita hoitaa valkoiseen univormuun ja koppalakkiin pukeutunut mies. Curbside checking otettiin kaytantoon 911 jalkeen (jenkit puhuvat vuoden 2001 suuresta terroristi-iskusta vain sanomalla 911, koska se oli syyskuun 11. paiva). Turvatoimia tiukennettiin tuolloin niin kovasti, etta niissa menee aikaa (jokaisen matkustajan pitaa riisua kenkansakin ennen lapivalaisukaappiin menemista) ja curbside checking auttaa kiireisia paasemaan jonojen ohi. Curbside checkingin hoitajalle sinun oletetaan antavan muutaman dollarin tippi.Tama on hyva tietaa, jos lentelette jenkeissa omatoimisesti.

Korjaus 600 dollarin voucheriin

Paikka on tietysti ALTADENA ja ystavani Altadenassa suosittelivat minulle Hawaijia :)

600 dollarin voucheri

Minun piti lahtea Nebraskan Lincolnista Kalifornian Altamedaan lokakuun 3. paiva, mutta koska eras Lincolnin keskustassa oleva taidegalleria otti kuusi oljyvarimaalaustani nayttelyynsa, siirsin lahtoni 9. paivaan. Juttu oli minulle niin tarkea. Lensin Omahasta Minneapolikseen ja sielta Los Angelesiin. Minun oli maara lahtea Minneapoliksesta klo 2.30 iltapaivalla, mutta juuri kun olimme siirtymassa koneeseen, kuulutettiin vapaaehtoisia antamaan taydesta koneesta paikkansa joillekin, joilla oli todella kiire. Kun kuulin, etta he lupasivat vapaaehtoisille 600 dollarin voucherin Deltan lennoille, ampaisin tiskille ja sanoin olevani halukas siirtamaan oman lahtoni myohemmalle lennolle. Jenkeissa tama on hyvin yleista. Olen kuullut monta kertaa ennenkin kuulutettavan vapaaehtoisia. Talla kertaa vain olin tarpeeksi nopea ja koska minulla ei ollut valia, tulenko Kaliforniaan muutamaa tuntia aikaisemmin vai myohemmin, mina olin yksi neljasta vapaaehtoisesta. Tama tarkoitti yli viisi tuntia lisaa odotusaikaa Minneapoliksen kentalla, mutta se ei haitannut ja sain tuon voucherin. Tuonakin aikana, kun odotin kentalla, kuulin ainakin kaksi kertaa kuulutettavan vapaaehtoisia. Kayttakaa siis ihmeessa tilaisuutta hyvaksenne, jos kohdallenne sattuu. Nyt minulla on 600 dollarin voucheri. Ensin mietin, josko myisin sen, mutta sita ei voi myyda eika antaa kenellekaan muulle, joten nyt mietin, miten sen kayttaisin. Deltan lentoverkosto on todella kattava ja karttaa tutkiessani alkoi mm. Tahiti alkoi kiinnostaa. Ystavani taalla Hawaijilla suosittelivat myos Hawaijia - Hawaijin maaseutu on kuulemma todella hienoa, vaikkakin monet kaupungit turismin pilaamia. Vaihtoehtoja on paljon ... tosin minusta tuntuu, etta paadyn viettamaan joulun Tahitilla.

Painoraja

parmir    02.04.2009    Los Angelesin lennot & liikenne    Los Angeles

Los angelesin lentokentällä meille sanottiin, ett kaksi matkalaukkua saa kukin laittaa koneeseen ja ne saa painaa 23 kiloa kukin. Tulimme Lontooseen, niin siellä laukut eivät saaneetkaan enää painaa kuin 20 kiloa ja laukkuja ei saanut olla kuin yksi. Ihmettelen sitä, että miksi ei ole kansainvälistä yhteistä käytäntöä matkalaukkujen kanssa. Samoin, kun meille sanottiin Los angelesissa, että laukut menee suoraan Suomeen puhelimitse, mutta paikan päällä se ei pitänytkään paikkaansa ja koneen vaihtoon Lontoossa jäi vaan puoli tuntia eli luukut olivat kiinni...

Oletko vieraillut Los Angelesissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.